Gazi sayılmayanların 15 Temmuz sitemi

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet destek verdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ekim 2016 Cumartesi 21:41
Gazi sayılmayanların 15 Temmuz sitemi
TERÖRLE Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Kadir Erhan Tuna, terör örgütü PKK ile girilen çatışmalarda yaralanmalarına rağmen gazilik için uzuv kaybı ve yüzde 40'lık sakatlık oranı arandığını belirterek, "Bizlere dayatılan uzuv kaybı ve yüzde 40 sakatlık oranı şartı, 15 Temmuz'da yaralananlar için kaldırılıyorsa, askerde yaralanıp terör mermileri, şarapnel parçalarıyla yaşayan bizler gazi sayılmıyorsak, burada senin gazin, benim gazim durumu vardır. Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere hak ettiğimiz onurumuz olan gazilik ve madalyalarımızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz" dedi. 

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği, İzmit'te Kocaeli Yükseköğrenim Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Dernek üyelerine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de destek verdi. Toplantıya terör örgütü ile girilen çatışmalarda yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanlar ile aileleri katılırken, üstlerine 'Gazilik onurumuzu istiyoruz' yazılı yelekler giydi. Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Kadir Erhan Tuna, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralananların gazi sayılmasına rağmen kendilerine gazilik unvanı verilmemesini eleştirerek, şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın neredeyse her konuşmasında dile getirdiği halkın iradesi her şeyin üzerindeyse bizler için bu irade kullanılmıyor ve resmiyette bizler neden gazi sayılmıyoruz? Halkın iradesine göre bizler gaziyiz, neden bizlere gazilik onurumuzu vermiyorsunuz? Ayrıca sayın Başbakan Binali Yıldırım 5 Ekim 2016 tarihinde Ak Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasında 15 Temmuz'da yaralanan herkesin yarasına bakılmaksızın gazi sayılacağını belirtmiştir." 

Gazilik onuru ve madalyasını istediklerini söyleyen Kadir Erhan Tuna, kendilerine dayatılan uzuv kaybı ve yüzde 40 sakatlık oranı şartının, 15 Temmuz'da yaralananlar için kaldırıldığını hatırlattıktan sonra şöyle dedi:

"Askerde yaralanıp terör mermileri, şarapnel parçalarıyla yaşayan bizler gazi sayılmıyorsak, burada 'Senin gazin', 'Benim gazim' durumu vardır. Devletimizin gözünde gazi sayılabilmemiz için vücudumuzda terörist mermisi, şarapnel parçaları ve terör izlerinden başka ne gibi yaralarımızın olması gerekmektedir? Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere hak ettiğimiz onurumuz olan gazilik ve madalyalarımızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz." 

Fatma Kaplan Hürriyet ise, dernek üyelerine 15 Temmuz gazileri gibi sakatlık oranına bakılmaksızın gazilik unvanı verilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz şehit ve gazileri gibi aynı eşit haklar ve statü istiyoruz sizin için. 15 Temmuz şehiti ve gazileri haklarını aldı. Şunu sormak gerekiyor; FETÖ terör örgütü, PKK değil mi? PKK da bir terör örgütüdür ve PKK ile ülkesini, topraklarının bütünlüğü için savaşa girmiş, mücadele etmiş, çatışmaya girmiş siz değerli kardeşlerimizin bunun izlerini taşıyan sizin de aynı 15 Temmuz gazileri gibi yaralanma oranı dikkate alınmadan, bir an önce haklarınızı almanız için ne yapmamız gerekiyorsa hem meclis çalışmaları anlamında, hem sesinizi duyurma anlamında, hem toplumsal kamuoyu oluşturma anlamında sonuna kadar şahsım ve partim adına size söz veriyorum. Sonuna kadar yanınızda yer almaya devam edeceğim." 

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 16.10.2016 10:45
Anahtar Kelimeler:
Red Bull
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37