banner55

Gebze İstanbul Caddesi'ne yaya köprüsü

Gebze İstanbul Caddesi'ne yaya köprüsü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Kasım 2018 Pazar 21:23
 Gebze İstanbul Caddesi'ne yaya köprüsü
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze'de bir yaya köprüsü daha inşa ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araç trafiğini düzenlemek için yaptığı çalışmaların yanı sıra yayalar için de uygulamalar gerçekleştiriyor. Trafiğin yoğun aktığı noktalarda yaya köprüleri inşa eden Büyükşehir Belediyesi karşıdan karşıya geçişlerini güvenli hale getiriyor. Bu kapsamda Gebze’de yeni bir yaya köprüsü yapmak için çalışmalar başladı. 

ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ GEÇİŞ

Gebze İstanbul Caddesi üzerinde yaya köprüsü inşa eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, yayaların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. 
İstanbul Caddesi ile Şehit Hasan Tahsin Büyükçoban Caddesi kesişiminin batısında inşa edilen köprü, öğrenciler için de önemli bir geçiş olacak. Caddenin güneyinde yer alan Ayşe Sıdıka Alişan İlkokulu öğrencileri okulun önünde yapılan köprüden geçerek okula rahatça ve güvenli bir şekilde ulaşabilecekler. 
       
42 METRE UZUNLUĞUNDA

Proje kapsamında köprü ayak temel ve beton çalışmaları devam ediyor. 42 metre uzunluğunda yapılacak olan yaya köprüsü 3 metre genişliğinde olacak. Köprü 5.60 metre yüksekliğinde yapılacak. Köprüde 2 adet asansör yer alacak. Köprüde 140 ton yapı çeliği kullanılacak. Köprünün yürüyüş kısmında 255 metrekare cam korkuluk yapılacak. Köprüye aydınlatma için direk ve yer armatürleri yerleştirilecek.
Son Güncelleme: 11.11.2018 21:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37