banner55

Gebze Metrosu'nun temel atma töreni yapıldı

Gebze Metrosu'nun temel atma töreni yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ekim 2018 Cumartesi 13:42
Gebze Metrosu'nun temel atma töreni yapıldı

Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil hattının temeli törenle atıldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil hattının temel atma törenine katıldı.
 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil hattının temel atma törenine katıldı. Törene katılan gençlerin öz çekim talebini kırmayan Yıldırım, kendisine uzatılan bir telefonla arka fona alandaki kalabalığı alarak fotoğraf çektirdi.

KOCAELİ (AA) - TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Dün darbe girişimiyle ulaşamadıkları hedefe şimdi ekonomimizi zayıflatarak, sosyal barışımızı, kardeşliğimizi bozarak ulaşmaya çalışacaklar. Fırsat verir miyiz? Sizler siyah iple beyaz ipi birbirinden ayırır gibi taş üstüne taş koyanlarla laf üstüne laf koyanları birbirinden çok iyi ayırt edersiniz" dedi. 
Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Metro Hattı'nın temel atma töreninde konuşan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı, Meclis başkanlığı, başbakanlık, bakanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi görevlerin ancak millete hizmete yarıyorsa bir anlam ifade ettiğini belirtti.

Yıldırım, yaptıkları bütün hizmetlerle iyi anılmak milletin itibarını yüksek tutmak, devletler ailesi içinde Türkiye'yi en büyük seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Bu konuda bizim için en iyi örnek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O, Türkiye'yi iyiler arasına sokmak için gece gündüz çalışıyor. Bizim de daha çok çalışmamız gerekiyor." ifadesini kullandı. 

Mal, mülk, makam ve şöhretin, bu dünyada birer imtihan olduğuna işaret eden Yıldırım, zaman zaman bazılarının akıllarını kiraya vererek bu güzel ülkeyi, cennet vatanı cehenneme çevirmek istediğini dile getirdi.

FETÖ'cü hainler tarafından 15 Temmuz'daki o alçak darbe girişiminin yaşandığını anımsatan Yıldırım, "O gün Kocaeli ayaktaydı. Kocaeli'nin gençleri, kadınları bir bütün millet ayaktaydı. Alçaklara 'Dur' dediniz. Bayrağı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz, alçaklara geçit vermediniz, sağ olun, var olun." ifadelerini kullandı.

- "Tarihin hiçbir döneminde bu coğrafyada bize rahat yüzü olmadı"

Yıldırım, Anadolu'nun zor bir coğrafya olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Tarihin hiçbir döneminde bu coğrafyada bize rahat yüzü olmadı. 40 yıldır yaptıkları gibi emperyalistlerin maşası PKK, PYD, DEAŞ gibi örgütleri üzerimize sürdüler, sürmeye devam ediyorlar. Aynı şekilde dün darbe girişimiyle ulaşamadıkları hedefe şimdi ekonomimizi zayıflatarak, sosyal barışımızı, kardeşliğimizi bozarak ulaşmaya çalışacaklar. Fırsat verir miyiz? Sizler siyah iple beyaz ipi bir birinden ayırır gibi taş üstüne taş koyanlarla laf üstüne laf koyanları birbirinden çok iyi ayırt edersiniz. Sizler, birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin teminatısınız. Türkiye'ye tuzak kurmak isteyenlere asla fırsat vermezsiniz."

- "Bu sıkıntıdan daha da güçlenerek çıkacağız"

TBMM Başkanı Yıldırım, Türkiye'nin gönül coğrafyasında yaşayan bütün insanların, bütün mazlumların umut kapısı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dünyanın neresinde bir mazlum varsa yardım etmek için tereddütsüz koştuğunu bildirerek, "Bize bu haslet, bu özellik ecdadımızdan gelmektedir. Bu hasletimizi yaşatmak için milletçe, devletçe güçlü olmak mecburiyetindeyiz. İnşallah, yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak. Sıkıntı çekeceğiz ancak bu sıkıntıdan daha da güçlenerek çıkacağız. İç huzurumuzu, kardeşliğimizi, barışımızı kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Ne yaparsak birlikte yapacağız. Yaşadığımız yerleri güzelleştirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Toprağı ekip yeşerteceğiz. Daha güzel yarınları birlikte inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yıldırım, milli ve manevi değerlere bağlı, bilgiyi, ahlakı, adaleti rehber edinerek geleceğe yürüyeceklerini, kimsenin diniyle diliyle etnik kökeniyle rengiyle uğraşmadan insanca birlikte yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

- "Dünyanın en büyük havalimanının açılışına günler kaldı"

Verdikleri sözleri yerine getirmenin boyunlarının borcu olduğunu anlatan Yıldırım, yapılanların, yapılacakların teminatı olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim adımız yatırım. Ferhat gibi dağları deldik, yolları kısalttık mı? Şimdi Kocaeli'den Bursa'ya yolları daha da kısalttık mı? Türkiye'yi demir ağlarla ördük mü? Marmara'yı, Avrasya'yı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaparak hizmete açtık mı? Şimdi artık dünyanın en büyük havalimanının açılışına günler kaldı. İnşallah cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde dünyanın en büyük havalimanının açılışını da gerçekleştireceğiz. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun. Sizlere bir müjdem daha var. Bu sene sonu itibarıyla inşallah Osman Gazi Köprüsü'nden E-5'e, TEM'e ve onun daha kuzeyinden, İzmit'in arkasından geçen Kuzey Otoyolu'na bağlantıyı tamamlıyoruz. Oradan ister İstanbul'un Anadolu yakasına, ister Avrupa yakasına rahatlıkla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanarak gidebileceksiniz. Yeni havaalanına ulaşabileceksiniz. Biz Mimar Sinan'ın, Kanuni Sultan Süleyman'ın torunları olarak, onların yolundan gidiyoruz."

Gebze'de iftar programına katıldığında, imar barışını çıkaracaklarını ifade ettiğini belirten Yıldırım, "Şimdi de artık işlemler yapılıyor. Hiç merak etmeyin, tapunuzu da alacaksınız, işiniz de hallolacak. Belediye başkanlarına gerekli şeyleri söyledim. Mutlaka gidin kayıt olun. Süreyi geçirmeyin." dedi. 

Yıldırım, insanların dostunu zor günlerinde tanıdığını vurgulayarak, "Biz zor günler geçirdik. Sıkıntılı süreçlerden geçtik. dostumuzu da düşmanımızı da iyi gördük, tanıdık. Sizden aldığımız güçle. Gebze, metronuz hayırlı uğurlu olsun. Güzel hizmetlere nasip olsun. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum" ifadesini kullandı. 



Son Güncelleme: 20.10.2018 14:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37