Gebze'de zihinsel engelli çocuklar çömlek yaptı

Gebze'de zihinsel engelli çocuklar çömlek yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Mayıs 2017 Perşembe 22:48
Gebze'de zihinsel engelli çocuklar çömlek yaptı

Gebze'de zihinsel engelli çocuklar toprağa şekil vererek çömlekler yaptı. Çocuklar çömlek yaparken eğlenceli anlar yaşadı.

Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde zihinsel engelli öğrenciler okulun atölyesinde çömlek yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatkarı Osman Yıldız ile İftariye Atalay önce öğrencilere çömleğin nasıl yapılacağını gösterdi. Öğrenciler daha sonra Osman Yıldız ve İftariye Atalay'ın yardımı ile toprağa şekil vererek çömlek yaptı. Çocuklar çömlek yaparken eğlenirken, bazı öğrenciler çamura bulunan ellerini yüzüne sürerek eğlendi.

Osman Yıldız toprağa dokunmanın özel bir duygusunun olduğunu belirterek, "Çömlek sanatını bir sonraki kuşağa aktarmak ve tanıtmakla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Aynı zamanda rehabilite açısından çocuklarımızın gelişimi ve çömlek yaparak kendilerindeki stresi azaltmak, el ve göz koordinasyonlarını güçlendirmek, ben yapabilirim özgüvenini kazandırabilmek için çocuklarla çok değerli bir çalışma yapıyoruz. 

Çocuklarımızla bu çalışmaları yaparken özellikle onların parmaklarını çok güzel kullanmalarını, el göz koordinasyonlarını tamamen uyum sağlamalarını, konsantrasyon sürelerini arttırmalarını sağlıyoruz. Dolayısıyla çocuklar belirli bir süre sonra artık ben yapabilirim özgüvenini kazandıktan sonra onlara çok iyileştirici bir sanatsal çalışma ile birlikte katkı sağlıyoruz. Herkes daha mutlu, keyifli bir şekilde yapacaklarını yapmaya başlıyorlar. 

Aynı zamanda diğer çocuklarımızla masada otururken, o kili hissederek, tanıyarak içindeki enerjilerini ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Zaten bu toprağa dokunmak çok özel bir duygu ve bu kile dokunup şekiller yapmaya başladıkça da onlar inanılmaz bir mutluluk duyarak devam ediyorlar" dedi.

Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi el sanatları öğretmeni Emin Balıkçı ise "Atölyede çocukların motor kas gelişimini geliştirecek ve onların öz güvenini artıracak etkinlikler yaptık. Buradaki yaptıkları çömlekleri çocuklara veriyoruz. Kendi yaptıkları çömleklere evde sürekli bakarak büyük bir özgüvene sahip olacaklar" diye konuştu. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 11.05.2017 23:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37