Gebze'den gittikleri Diyarbakır'da terör kurbanı oldular

Gebze Arapçeşme mahallesinde oturuyorlardı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ağustos 2016 Perşembe 16:51
Gebze'den gittikleri Diyarbakır'da terör kurbanı oldular
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin bombalı araçla Çevik kuvvet polisine yönelik saldırısında çocukları 8 yaşındaki Oğuzkaan ve 3 yaşındaki Ceylinaz Aydın, annesi Behiye ve kız kardeşi Derya Yıldırım'la birlikte ölen 31 yaşındaki Demet Yıldırım Aydın'ın, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı. 

Gebze Arapçeşme Mahallesi'nde oturan bir fabrikada iş makinesi operatörü olarak çalışan Muhammed Aydın'ın eşi Demek Yıldırım Aydın, bayram sonrası iki çocuğunu da alarak Diyarbakır'da oturan ailesinin yanına gitti. Muhammed Aydın da yıllık iznini alınca eşi ve çocuklarının bulunduğu Diyarbakır'a gitti.

Muhammed Aydın dün eşi Demet Yıldırım Aydın, çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın ile kayınpederi Necati, kayınvalidesi Behiye ve baldızı Derya Yıldırım ile birlikte tarihi On Gözlü Köprü'ye gitti. Tarihi köprüyü gezip neşe içinde burada yemek yiyen aile tam otomobile bindikleri sırada, PKK'lı teröristler park ettikleri bomba yüklü aracı, Çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüsün geçişi sırasında infilak ettirdi.

Ortalık cehenneme dönerken Demet Yıldırım Aydın ile çocukları Oğuz Kaan ve Ceylinaz Aydın, Behiye ve kızı Derya Yıldırım hayatlarını kaybetti. Muhammed Aydın ile kayınpederi Necati Yıldırım ise yaralandı. Aydın ailesinin terör saldırısında ölmesinin ardından Gebze'de bulunan evlerine Türk bayrakları asıldı. Olayı öğrenen Aydın ailesinin ferleri Diyarbakır'a giderken, Gebze'de kalan yakınları ise taziyeleri kabul etti.

Muhammet Aydın’ın eniştesi Engin Ak, "Muhammet Aydın senelik izne çıktığı için Diyarbakır'da ailesinin yanında bulunan eşinin yanına gitti. Karadenizli olmasına rağmen Diyarbakır'ı çok seviyordu. Olay günü ailesiyle birlikte gezerken bu hain terör saldırısına uğradı. Saldırı neticesinde eşi ve çocukları şehit oldu. Kendisi ve kayınpederi ile birlikte yoğun bakımdalar. Allah herkese sabır versin. Bunları yapanların Allah belalarını versin" dedi.

Engin Ak cenazelerin yarın toprağa verileceğini belirterek, "Şu anda yakınlarımızın bir kısmı Diyarbakır'da. Cenazeler akşam uçakla İstanbul'a, oradan da Gebze'ye getirilecek. Yarın cuma namazından sonra Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii'nde kılınacak olan cenaze namazından sonra Gebze Şehitliği'nde şehitlerimizi defnedeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin başı sağ olsun. İllaki bunların bir gün kökü kazınacak. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.08.2016 23:47
Anahtar Kelimeler:
SigaraİçkiAlkol
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37