Gebze’nin kurtuluşunun 94. yıldönümü

Çiler, Gebze’nin kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2016 Salı 13:27
 Gebze’nin kurtuluşunun 94. yıldönümü
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Çiler şunları söyledi:

Bugün Gebze’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü farklı bir coşku ile hissediyor ve kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızda  her cephede olduğu gibi Gebze’mizin kurtuluşu için de büyük bir çaba gösterilmiştir.
        
Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, millet olma bilincimiz, birlik ve baraberliğe olan inancımız, bağımsızlık tutkumuz bizi, biz yapan, millet yapan en önemli özelliklerimizdir.  

Kurtuluş Savaşı sırasında, bölgemizde Kuva-yi Milliye hareketlerini örgütleyerek, Anadolu’ya malzeme ve insan aktarımı sağlamış, henüz 29 yaşında iken Tavşancıl’da şehit edilmiş olan ve Atatürk’ün talimatı ile anıt mezarı yaptırılan ‘Yahya Kaptan gibi kahramanları ve nice isimsiz olanlarını barındıran bölgemiz, 1920’de İngilizler´in, 1921’de ise Yunanlılar’ın işgaline uğramış, 12 Ekim 1922 tarihinde de bağımsızlığına kavuşmuştur. 

Ülkemizde son günlerde yaşanan üzücü olaylar, bizim değer verdiğimiz kavramların ne denli önemli olduğunu bir kez daha ispatlamış, topraklarımızı ve kardeşliğimizi bölmek isteyen iç ve dış mihraklara, tüm Dünya’ya, gerekli cevabı ulusumuz, en cesur, en anlamlı  şekilde vermiştir.

Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da  vatan toprağımızın bölünmesine asla razı olmayan bir ecdadımız olduğunu unutmayarak, bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Gebze’nin kurtuluşu için can veren şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve minnetle anarım. 
Son Güncelleme: 11.10.2016 23:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37