banner55

Gebze'nin yan yolları artık daha düzenli

Gebze'nin yan yolları artık daha düzenli

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Mart 2019 Cumartesi 15:33
 Gebze'nin yan yolları artık daha düzenli


Kocaeli Büyükşehir
Belediyesi, Gebze ilçesi Kirazpınar köprüsü ile Tembelova OSB girişi arasında kalan yan yollarda yeni düzenlemeye gitti. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi kent ulaşımını rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda trafik dolaşım planı ve karayolu uygulama projesi ile Gebze İlçesi Kirazpınar köprüsü ile Tembelova OSB giriş kapısı arasında kalan kesimde trafik düzenlemesi yeniden yapıldı. 

YAN YOLLARA YENİ DÜZENLEME

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Gebze ilçesinde yapılan çalışmalar Yeni Bağdat Caddesi, Gençlik Caddeleri ve Tem Otoyolu yan yolları ile kesişiminde kalan kavşaklar arası, yan yolları üzerinde gerçekleştirildi. Mevcut durumda Tem Otoyolu yan yollarında çift yönlü trafik akışı bulunmaktaydı. Köprülerin bulunduğu kesimlerdeki kavşaklarda trafik ışıkları nedeniyle yaşanan gecikmelerin önüne geçilmesi için Kuzey ve Güney yönlerindeki yan yollar yeniden düzenlendi. 

ŞERİTLER 3'E ÇIKARILDI

Proje kapsamında 2x1 (gidiş-dönüş tek şerit) olan yan yollar 1x3 (tek yön üç şerit) olacak şekilde kuzey ve güney yönlerinde yeniden düzenlendi. Mevcut durumda kuzey ve güney yan yollardaki kapasite tek yönde üç katına çıkarılmış ve sinyalizasyona bağlı kavşaklarda yapılan düzenleme ile birlikte faz sayılarında da azalmalar sağlandı.

BU YOLLARDA GİDİŞ TEK YÖN

Gebze ilçesi için önemli bir geçiş güzergahı olan Kirazpınar Köprüsü ile Tembelova OSB giriş kapısı arasında kalan kesimde yeniden trafik düzenlemesi yapıldı. Kirazpınar Köprüsü kuzeye doğru tek yön, Tembelova Köprüsü ise güneye doğru tek yön hizmet verecek şekilde yeniden düzenlendi. İki köprü arasında yer alan Tem Otoyolu viyadük altı geçişinde U dönüşlerine imkân verecek yeni düzenlemeler eklendi. 

GENÇLİK CADDESİ'NDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan yeni trafik düzeni doğrultusunda; Gençlik Caddesi’nde Tem Köprüsünden kuzeye doğru geçişler yasaklandı. Tembelova Osb Girişleri yeni oluşturulan viyadük altı geçiş kullanılarak sağlanacak. Kirazpınar Konutlarına gidiş düzenlenen ve 3 şeride çıkarılan güney yan yol üzerinden sağlanacak. Kuzeyde yer alan OSB girişleri yeni oluşturulan viyadük altı geçiş kullanılarak ya da mevcut güney yan yol kullanılarak Mutlukent Kavşağı ile sağlanacak.

YENİ BAĞDAT CADDESİ’NDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Yeni Bağdat Caddesi’nde Tem Köprüsü’nden güneye doğru geçişler yasaklandı. Güney yan yol geçişleri Kirazpınar Köprüsü’nden ve 3 şeride çıkarılan kuzey yan yol ve yeni oluşturulan viyadük altı geçiş kullanılarak sağlanacak. Tembelova OSB girişleri Kirazpınar Köprüsü’nden ve 3 şeride çıkarılan kuzey yan yol üzerinden sağlanacak. Kirazpınar konutlarına gidiş geliş Kirazpınar Köprüsü üzerinden sağlanacak. Kuzeyde yer alan OSB Girişleri, düzenlenen Kirazpınar Köprüsü’nden ve 3 şeride çıkarılan kuzey yan yol üzerinden sağlanacak. 
Son Güncelleme: 23.03.2019 15:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37