Gemide 450 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Körfez Limanı'ndaki gemide 450 bin paket kaçak sigara

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Temmuz 2016 Salı 15:02
Gemide 450 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde limana yanaşan gemide yapılan aramada, duvar kağıtlarının arkasına gizlenmiş 450 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine Birleşik Arap Emirlikleri'nden hareket ettiği belirlenen gemiyi takibe aldı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden konteyner yüklü olarak hareket ettiği tespit edilen geminin yükünün Körfez İlçesi'nde bulunan bir limana tahliye edileceği öğrenildi.

Geminin İzmit Körfezi'ne girmesinin ardından deniz devriye ekibince takip edilmeye başlandı. Gemi limana yanaşıncaya kadar gözlem altında tutuldu. Gemi arama ekipleri ise gemi limana yanaşır yanaşmaz gümrük kontrolü gerçekleştirdi. Konteyner gemiden indirilerek, liman sahasına alındı. Taranmak üzere mobil X- Ray cihazına sevk edildi. Görüntüler bir kez de Ankara'daki Komuta Kontrol Merkezi'nden incelendi.

Yapılan taramada şüpheli yoğunluk tespit edildi. Konteyner son olarak 'Alf' ve 'Willem' isimli eğitimli köpekleri tarafından kontrole tabi tutuldu. Köpeklerin de tepki vermesi üzerine konteyner açıldı.

Konteynerin kapağı açıldığında ilk üç sırada beyanda yer verildiği gibi 185 koli baskılı duvar kağıdı görüldü. Kolilerin arkasına bakıldığında ise 900 koli içerisinde 450 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigaraların değerinin 3 milyon 600 bin lira olduğu belirlendi. 450 bin paket gümrük kaçağı sigaraya el konulurken, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 
Son Güncelleme: 26.07.2016 17:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37