banner55

Genç yazar geçmiş ve geleceği buluşturuyor

Müge Uçar ile 'Geçmiş ve Bugün Buluşuyor'

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ekim 2016 Çarşamba 18:34
Genç yazar geçmiş ve geleceği buluşturuyor
Üniversiteli gençler araştırmacı yazar Müge Uçar ile "Geçmiş ve Bugün Buluşuyor" projesinde buluşuyor.

"Geçmiş ve Bugün Buluşuyor" projesinde Kocaelili Araştırmacı Yazar Müge Uçar eşliğinde Nurşah Yaşar ve Merve Şaşkın ile buluşuyor. 
Genç ve başarılı yazar Uçar, son yıllarda gençlerin toplumdaki yeri ve geleceği ile ilgili kaygıları, nesiller arasında çakışma konularını tartışmak üzere gençlerle bir araya geliyor. Toplumsal bir yara olan nesiller arasında çakışma yerine nesiller arasında buluşma için kollar sıvayan Uçar, projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

PROJENİN ANA FİKRİ HEDEF KİTLE
Uçar, "7-77 yaş arasında geçmiş ile geleceğin buluşması ve sorunların masaya yatırılması için başlattığı proje kapsamında geçmişin güzel yaşanmışlıkları, sosyal yapısı, psikolojisi, tecrübeyle sabitlik genç dinamizmle birleşince iki kanatlı bir kuş ortaya çıkıyor. Tecrübe, bilgi, dinamizm.

PROJENİN HEDEFİ

Umarsız hiçbir menfaat beklemeden komşuluk, dostluk ve samimiyetin olduğu yıllardan günümüzde egosuna teslim olmuş, asosyal topluma geçişi farklılık ve uçurumları irdelemek, geçmişin güzelliğini yaşanmışlıklar göz önüne alınarak günümüzün o güzelliklerinden haberi olmayan gençliğini bilgilendirmek, tecrübeden istifade etmesini sağlamak, güzellikleri gençlerin akıl filtresinden geçirerek nesil çatışması yerine nesiller buluşmasını sağlamak. Yeni neslin egoizminden, asosyalliğinden sıyrılıp, eskinin güzelliklerini koklaması ve sosyalleşmesine katkı sağlamak.

SOSYAL DEĞERLER GENÇLERE AŞILANACAK

Ahlaki, dini, sosyal değerler gibi artık demode görünen konuların genç nesle aşılanması ve bu aşının tutmasını sağlamak. Yani geçmişin nesiller arasında ki anlaşılmazlık duygusunu bertaraf etmek ve asgari bir dilde anlaştırmaktır. 

15 TEMMUZ’DA DEĞERLERİMİZ ORTAYA ÇIKTI

Çift kanatlı kuş olabilmek için hem maneviyat hem de bilim gerekiyor. Mehmet Akif Ersoy hayali oğlu olan Türk gençliğine hitap ettiği Asım'a dediği gibi; "Oğlum dinsiz ilim adamı, ilimsiz din adamı olmaz." Günümüzde sadece teknolojik değerler değer olarak baz alınıyor. 

Halbuki ahlaki ve dini ve geçmişte yaşanmış güzel örf ve adetler eşliğinde teknolojinin daha bir anlam kazanacağı konusu, Anadolu toplumunun hamurunda olan ve bilinçaltında olan manevi değerlerin geçmişte Çanakkale'de, Sakarya'da, İnegöl'de nasıl bir patlama ile dışarı çıktı ise;  15 Temmuz'da da aynı değerler meydana çıkmıştır. Bunlar anlatılacaktır. Toplumun nüvesinde öz olan maneviyatın modern çağın teknolojileriyle birleştiğinde ortaya çıkacak enerji ve görevdeşlik anlatılacaktır" dedi. 



Son Güncelleme: 26.10.2016 19:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37