GEPOSB, kültür ve sanatla sahnelerini açıyor

GEPOSB, kültür ve sanatla sahnelerini açıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Mart 2018 Salı 11:10
  GEPOSB, kültür ve sanatla sahnelerini açıyor
Ressam Fatma Börü'nün potre ve pastel çalışmalarından oluşan eserleri, 22 Mart 2018'de saat 18.00'de GEPOSB yönetim merkezi ve sosyal tesislerinde yapılacak açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Türkiye’nin ilk kadın Organize Sanayi Bölgesi Müdürü olan Fatma Börü serginin bir ay süreyle açık kalacağını belirtti. Gebze Plastikçiler OSB ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Börü, GEPOSB yönetimine şükranlarını iletti. Eserlerinin satışından elde edilecek gelirlerin tamamının çocuk engellilerin akülü araba alımında kullanılacağını vurgulayan Fatma Börü, serginin sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizdi.

GEPOSB yönetim merkezi ve sosyal tesislerinde Saat 19.30’da Türkiye’nin duayen sanatçısı, akordeon üstadı Muammer Ketencoğlu & Balkan Yolculuğu Topluluğu ile Balkan coğrafyasının her köşesinden ezgilerden ve pek çok dilde şarkıdan oluşan özel bir repertuarı sahneye taşıyor.

Kaptan Yapım’ın organizasyonunda gerçekleştirilecek 'Balkanlardan Neşeli Havalar' müzik dinletisinde, hem köy müziği, hem şehir  şarkıları, hem de düğün müziği geleneğinden örnekler seslendiriyorlar.
 
Bugüne dek yurt içinde birçok şehirde,  Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Almanya, İsrail, Hollanda ve Belçika'da birçok konser veren topluluk, 2001’de 'Ayde Mori', 2007’de 'Balkan Yolculuğu', 2012’de 'Rumeli Bir Müzik Seferi', 2017’de 'Sandığımdan Rumeli Türküleri' adlı albümleri yayınladı.

Topluluk; Muammer Ketencoğlu Sanat Yönetmeni-Akordeon-Vokal, Sakip Songelen  klarinet- saksafon, Alp Kaya vurmalı çalgılar, Ufuk Akman Kontrbas, Şule Kocaman Saraç  vokal, Selda Koçak Uzuntaş  vokalden oluşuyor. 

Gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili görüşlerini paylaşan GEPOSB Bölge Müdürü Güher Türker; sosyal ve kültürel etkinlikleri çok önemsediklerini,  sadece üreten değil, sosyal ve kültürel etkinliklerle bütünleşen bir GEPOSB’un üretime de pozitif yansıyacağı yaklaşımını paylaştıklarını belirterek, bölgede ilk kez gerçekleştirilecek etkinlik için GEPOSB katılımcısının da son derece olumlu geri dönüşlerde bulunduklarını ve geniş katılım sağlamalarından dolayı son derece kıvançlı olduklarını vurguladı. Türker, sosyal ve kültürel etkinliklerin devam edeceğini de sözlerine ekledi. 


Son Güncelleme: 20.03.2018 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37