Gergedan Samir'e İngiltere'den eş geldi

Gergedan Samir'e İngiltere'den eş geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Kasım 2016 Perşembe 19:01
Gergedan Samir'e İngiltere'den eş geldi
KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan erkek gergedan Samir'e İngiltere'den eş geldi. Komala adlı gergedanın 3 yaşında ve 1.5 ton ağırlığında olduğu belirtildi.

Türkiye'nin ilk Hint gergedanı Samir, geçen yıl 1 Aralık tarihinde İngiltere Edinburgh'ta bulunan bir hayvanat bahçesinden Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na getirildi. 2 ton 400 kilo ağırlığında olan 8 yaşındaki Samir için şimdi de eş getirildi.

İngiltere'de Chester Hayvanat Bahçesi'nde annesiyle birlikte yaşayan 3 yaşında 1.5 ton ağırlığındaki dişi Hint gergedanı Komala havayolu ile İstanbul'a, ardından da özel araçla Darıca'ya getirildi. Komala ile annesinin ilgilenmemesi hayvanın Darıca'ya getirilmesini kolaylaştırırken, gergedanın bakıcısı da geldi. Yaklaşık 3.5 dönümlük alanda yaşayacak olan Komala yeni yuvasına konuldu.

BİR SÜRE AYRI TUTULACAKLAR

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, Samir ile Komala'nın bir süre aynı yerde ancak ayrı tutulacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Komala’nın getirilişi, Samir'e oranla daha rahat oldu. İngiltere'den kargo uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen Komala, buradan özel araçla Darıca'ya getirildi. Komala oldukça aktif ve hareketli bir Hint gergedanı. 1.5 ton ağırlığında ve 2 metre uzunluğunda. Annesiyle uzun zaman geçirdiği için bakıcılar Komala'yı eğitme fırsatı bulamamışlar.

Bu nedenle Komala'yı biz eğiteceğiz. Samir ve Komala'yı aynı ortamda ayrı taraflarda tutuyoruz. Birbirlerinin kokularına alıştıktan sonra onları ancak aynı yuvaya sokacağız. Bu da uzun bir sürede gerçekleşecek. Ziyaretçilerimiz gergedanlara oldukça ilgi gösteriyor ve bu ilgi de bizi oldukça mutlu ediyor."  

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 24.11.2016 19:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37