Güvenli ve konforlu modern duraklar çoğalıyor

Güvenli ve konforlu modern duraklar çoğalıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Şubat 2019 Cuma 13:09
 Güvenli ve konforlu modern duraklar çoğalıyor


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşım kullanan vatandaşların konforlu ve güvenli yolculuk yapabilmesi için modern durakların sayısını artırıyor.


Günlük hayatta yoğun bir şekilde kullanılan ve yolcu hizmetlerinin temel unsurlarından olan duraklar yenileniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen hizmetler kapsamında vatandaşların konforlu ve güvenli yolculuk yapabilmesi amacıyla duraklar modern hale getiriliyor. Bu güne kadar bin 250 modern durak vatandaşların hizmetine sunuldu. Büyükşehir ayrıca kış aylarında gerekli gördüğü bölgelerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için geçici normal durakların montajını da yapıyor. Geçici duraklar daha sonra modern duraklarla değiştiriliyor.

1250 MODERN DURAK KURULDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için önemli hizmetler hayata geçiriyor. Köprülü kavşak, üst geçit, yeni yollar gibi birçok hizmeti kente kazandıran Büyükşehir, bu noktalara modern duraklarının yapımını da ihmal etmiyor. 2018 yılında da Kocaeli genelinde gövdesi ve oturma alanları paslanmaz kromdan yapılan, camekan alanlı, arka ve yan tarafları camlı kapalı modern duraklar, yolcu yoğunluğuna göre tespit edilen merkezi yerlere yerleştirildi.

GEÇİCİ NORMAL DURAKLARLA MAĞDURİYET YAŞANMIYOR

Vatandaşların talepleri doğrultusunda modern kapalı durakların çoğaltılması için çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında da vatandaşların mağduriyet yaşamaması için geçici süreliğine normal kapalı durakların da montajını yapıyor. Geçici normal duraklar daha sonra hava şartlarının uygunluğuna göre Büyükşehir tarafından kapalı modern durakların montajı gerçekleşiyor.

ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu modern duraklar 36 metre uzunluğunda. cep telefonları ve tabletler için şarj noktası bulunan modern duraklar içerisinde kent kart yükleme noktaları, otobüslerin saat ve güzergâhlarını belirten yolcu bilgilendirme ekranları, engelliler için akülü sandalye şarj ünitesi ile hizmet veriyor. Yolcular, klimalı kapalı duraklarda otobüslerini beklerken durak içerisinde ücretsiz Wİ-Fİ istasyonundan yararlanabiliyor.

Son Güncelleme: 01.02.2019 13:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37