Halep'ten göç bekleniyor

Halep'ten göç bekleniyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Aralık 2016 Perşembe 13:02
Halep'ten göç bekleniyor
HATAY'ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı, Suriye'nin Halep kentinden beklenen göç ya da yaralıların getirilecek olması nedeniyle ikinci bir emre kadar TIR çıkışlarına kapatıldı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, sınırının karşısında bulunan ÖSO'nun kontrolündeki Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı’nda güvenlik önlemlerinin arttırılması çalışması nedeniyle bu sabahtan itibaren ikinci bir emre kadar TIR çıkışlarına izin verilmedi. Suriye’den, hasta, yaralı ve tüccarlar ile aile birleşimi kapsamındaki gelenlerin ise giriş işlemleri yapılıyor. 

Halep'te ateşkesin tam olarak sağlanabilmesi halinde günlerdir aç-susuz bekledikleri haberleri gelen ailelerin İdlip üzerinden Türkiye'ye doğru hızla tahliyeleri bekleniyor. Ancak Türk yetkililer, Halep'ten gelenlerin öncelikle Suriye tarafında bir çadırkentte barındırılması ve bu kampın kuruluşu ile günlük iaşesinin Türkiye tarafından karşılanabileceğini açıklamıştı.

Bu hazırlıklar kapsamında Kızılay ve İçişleri Bakanlığı'ndan yetkililer Hatay'da bulunuyor.

Al Jazeera: "Halep'te tahliye konvoya saldırı"

Al Jazeera, Halep'te sivillerin tahliyesini yapan konvoya rejim güçleri tarafından saldırıda bulunulduğunu; saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 15.12.2016 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37