Hocalı katliamı lanetlendi

Hocalı katliamı lanetlendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Şubat 2018 Cuma 13:13
 Hocalı katliamı lanetlendi


TDBB Şubat Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Birlik Başkanı Karaosmanoğlu, "Dağlık Karabağ’ın Hocalı köyünde Ermeniler tarafından katledilen 613 Azeri kardeşimizin acısının bugün dahi içimizi yakıyor" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Şubat ayı Yürütme Kurulu Toplantısı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Proje desteklerinden ve yeni üye olacak Belediyelerin durumlarının görüşüldüğü toplantıda, TDBB’nin gönül coğrafyalarda yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bir sunum da yapıldı. Toplantı sonrası da 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karadağ bölgesindeki Hocalı köyünde, Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından yapılan katliam, Birlik Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından lanetlendi. 

"26.YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİT EDİLENLERİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM"

26 Şubat 1992’de insanlığa sığmayan bir katliamın Dağlık Karabağ’ın Hocalı Köyünde gerçekleşmesi nedeniyle 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimizin hayatını kaybettiğini ifade eden Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Hocalı Katliamı'nın 26. yıl dönümünde, şehit edilenleri rahmetle yâd ediyorum. Hocalı köyünde çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice katledilen Azeri kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, Azerbaycanlı kardeşlerimize de başsağlığı diliyorum" dedi. 

"HER ZAMAN AZERBAYCAN'IN YANINDA OLACAĞIZ"

Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimizin acısı 26 yıldır içimizi yaktığını da dile getiren Karaosmanoğlu, "İnşallah böyle bir katliamlar artık yaşanmayacak. İki devlet bir millet olarak bugün ortaya konan bu birlik ve beraberliğinin önemini şimdilerde çok daha iyi anlaşıldığını görüyoruz. Azeri kardeşlerimizin sevinci de bizim sevincimiz, kederi de bizim kederimizdir. Türkiye olarak, her zaman Azerbaycan'ın yanında olacağız" şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE RUHU GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Şubat ayı Yürütme Kurulu Toplantısı'na Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir de katıldı. Gerçekleşen Yürütme Kurulu toplantısında, 1915 Savaşlarının gerçekleştiği Türk Askerinin kahramanlık destanlarını yazdığı tarihi alandaki gelişmeler de ele alındı. 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin 9 Mayıs 2018 tarihindeki icra kurulu toplantısının Çanakkale'de gerçekleşmesi üzerine karar alınırken, tarihi alanda yapılacak çalışmalar ve projelerin de ele alınacağı ifade edildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği yapacağı faaliyetlerle ve projelerle tarihi alana destek olması planlanırken, Çanakkale Destanını gerçekleştiren ecdadın Çanakkale Ruhunu gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların yapılacağı da vurgulandı. 


Son Güncelleme: 24.02.2018 00:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37