banner55

İMO Kocaeli Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenledi

İMO Kocaeli Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Mayıs 2017 Salı 16:26
   İMO Kocaeli Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenledi

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, üyeleri için binlerce şehidin bulunduğu Çanakkale’ye gezi düzenlendi. Kocaeli’den yola çıkan 40 inşaat mühendisi ve genç inşaat mühendisi adayları Çanakkale'de şehitlikleri gezme fırsatı buldu.

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi kültür turu sayesinde, yaklaşık 40 kişiden oluşan inşaat mühendisleri Çanakkale şehitliğini ziyaret etme imkanı buldu. Tarihi bilincin yaşatılması için düzenlenen gezide rehberler eşliğinde Gelibolu sahilden başlayan gezi, Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi, Ecebat Parkı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Şahindere Sargı Yeri, Zığındere Sargı Yeri, 57. Piyade Alayı, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü gezileri ile devam etti.

Gezide kafile başkanlığını Şubenin Gençlik Kolları olan Genç-İMO Başkanı İsmail Yaruk yaptı. Yaruk yaptığı açıklamada, gezinin amacının ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine 
ve topluma faydalı, rasyonel, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasının amaçlandığı belirtti.

Yaruk, "Gezi programı mühendis ve mühendis adayı öğrencilerimiz tarafından büyük bir beğeni ve memnuniyetle karşılanmıştır, Çanakkale Şehitliğini görmek her zaman hayalleri olduğunu, ülke ve millet olarak varoluş mücadelesi vermiş olduğumuz Çanakkale savaşının yapıldığı mukaddes toprakları gezip gördükleri için manevi duygularının arttığını belirten konuşmalar yaparak, İMO Kocaeli Şube Başkanımız Tolga Ok'a sonsuz teşekkürlerini belirtmişlerdir" dedi. 
Son Güncelleme: 02.05.2017 16:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37