İnşaat Mühendisleri Tarih Koridoru'nu gezdi

İnşaat Mühendisleri Tarih Koridoru'nu gezdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ekim 2017 Salı 10:43
 İnşaat Mühendisleri Tarih Koridoru'nu gezdi


İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube üyeleri İzmit Belediyesi'nin düzenlediği Tarih Koridoru projesi kapsamında kentin tarihi yapılarını gezdiler.

İzmit Belediyesi tarafından İzmit'in tarihi ve turistik mekânlarını yakından tanımalarını sağlamak için yürütülen gezi programına İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube üyeleri katılarak Tarih Koridoru'nu gezdi. 

Rehber eşliğinde Osmanlı döneminin ilk yıllarına ait Orhan Camii, Av Köşkü, Kapanca Sokak gibi mekanları yakından görme ve tanıma imkanı buldular. 

Üyeler gezide ayrıca Çınarlı Mevkii- Saraylı Kalıntıları, Amfi Tiyatro, Kara Burç, Süleyman Paşa Hamamı, Akçakoca Dere Camii, Akçakoca Osmanlı Meydanı, Sırrı Paşa Konağı, Yeşil Konak – Belediye Müzesi, Zeliha Kadın Çeşmesi, Mustafa Türk Sanat Galerisi, Butik Otel, Basın Müzesi, Kültür Tepesi 2. Etap, Paşalar Dairesi, Redif Müzesi, İmaret Camii, Kasr-ı Hümayun gibi tarihi mekanlarını ziyaret ettiler. Gezi Saat Kulesi'nde İzmit Belediyesi’nin yemek ikramı ile son buldu.

TARİH KORDİDORUNA HAYRAN KALDILAR
Osmanlı mimarisini hayranlıkla izleyen inşaat mühendisleri tarihi mekanların bol bol fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmediler. Gezinin sonunda üyeler keyifli bir gün geçirdiklerini ve tarihi mekanlardan çok etkilendiklerini belirtiler. 
Son Güncelleme: 10.10.2017 10:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37