IŞİD KOBANİ’DE Mİ?

Günlerdir dehşet saçan IŞİD, her geçen gün zulmünü artırıyor, işkencelerine yenilerini ekliyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ağustos 2016 Çarşamba 14:55
IŞİD KOBANİ’DE Mİ?

 

Günlerdir dehşet saçan IŞİD, her geçen gün zulmünü artırıyor, işkencelerine yenilerini ekliyor. IŞİD ile ilgili Türkiye son dakika gelişmesi ise Kobani'ye doğudan girdikleri yönünde. Haberin devamında ise Kobani’nin batısındaki Zorava tepesinde bulunan YPG askerleri geri çekildiği için Tepe ve çevresinin tamamen IŞİD’in elinde olduğu belirtildi.

 

            Suriye’deki muhaliflerin haber kaynağı olan Masar Ajansı'nın haberine göre doğu tarafından Kobani’ye giren IŞİD güçleri Kazkan köyü ve bölgedeki bazı önemli yerleri ele geçirdi. Kürt topluluklarının karşılarına çıkmasıyla çatışmaya giren güçlerden IŞİD bomba yüklü aracıyla ilçe girişinde saldırı düzenledi, Kürt güçler ise roketle karşılık verdi. Haberin devamında ABD öncülüğünde koalisyon güçlerin de hava saldırılarına devam ettiği anda IŞİD’in Kobani üzerine hız kesmeden gittiği belirtildi.

 

            Doğan Haber Ajansının haberine göre ise Kobani’nin doğu bölgesinden ilçe merkezine önceden yerleştirilen izli mermiler, havanın kararmasıyla ateşlendi ve Türkiye tarafından da mermilerin ateşlendiği görüldü. Bu durum ve patlamalar heyecana yol açarken, siviller sınıra yaklaştırılmadı.

 

            Suriye güçlerinden YPG’de Zorava tepesindeki askerlerini geri çekince, bölge tamamen IŞİD’in eline geçti. IŞİD ilerleyişini durdurmadı. Kentin doğu ve güney bölgelerinden kenar mahallelerine kadar giden IŞİD, Kobani’nin merkezinde ise PYD güçleri ile zaman zaman sokak çatışmaları yaşadı. PYD’den yapılan açıklamaya göre IŞİD’in kentin kontrolünü ele geçiremeyeceği söylense de, merkeze havan mermisi atan IŞİD güçleri, sivillerin boşalttığı kentti ele geçirebilmek için saldırılarını akşam saatlerinde artırdı.

 

            Türkiye tarafından da çatışmaların gözle görülür şekilde artması üzerine, Türkiye tarafından geçişlerin durdurulduğu Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda inceleme yapıldı. Askeri yetkililer, kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi. Geçişler durdurulunca, Türkiye’den Kobani’ye geçmek isteyen bazı Suriyeliler sınır kapısında bekleyişe geçti. PYD yetkilileri de Türkiye tarafından Türk vatandaşların girişlerine izin verilmemesini istedi.

 

http://www.karar.com/

 

Son Güncelleme: 23.09.2016 15:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37