İSU güneş enerji santralleri ilgi görüyor

İSU güneş enerji santralleri ilgi görüyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Aralık 2018 Çarşamba 19:34
 İSU güneş enerji santralleri ilgi görüyor

İSU Genel Müdürlüğü'nün enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kurduğu Güneş Enerji Santralleri, uygulama alanı olarak elektrik uzmanları ile kursiyerler tarafından büyük ilgi görüyor. 

“Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Enerjisi Üretimine ait Yetkilendirme Belgesi” ile ilgili olarak 'Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı' kursu düzenleyen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi, uygulama kapsamında İSU Genel Müdürlüğü’nün Kandıra Namazgah Güneş Enerji Santrali’ni (GES) yerinde inceledi. 

Teknik geziye kursta eğitim gören 15 kursiyer ile  yenilenebilir enerji danışmanı Kerem Çilli katıldı. Uygulama kapsamında kursiyerlere, İSU Namazgah GES’te bulunan fotovoltaik paneller, panel bağlantıları, toplayıcı kutular, eviriciler, trafo ile DC-AG-OG Dağıtım sistemleri hakkında bilgi verildi ve enerji üretimi yerinde incelendi. 

Ayrıca panel yerleşimleri, panel üzerine düşen gölgelenmeler, tasarım kriterleri gibi detaylar hakkında bilgi verilen kursiyerler, çok verimli geçen uygulama eğitiminden dolayı İSU Genel Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür etti. Kursiyerler, tesislerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ayrıldılar.

İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajı yanında ve Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi üzerinde olmak üzere iki adet Güneş Enerji Santrali’ni (GES), 2018 yılı içerisinde işletmeye aldı. Bu iki tesisten, yıllık 6.02 GWh enerji elde ediliyor. Kurumun enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere güneş enerjisinden yararlanmak için projelerini sürdüren İSU, Namazgah Barajı kenarında ikinci bir GES yapımı için çalışmalara devam ediyor. 





Son Güncelleme: 12.12.2018 19:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37