banner55

İzmit Körfezi'nin su altı yaşamı Ankara'ya taşındı

İzmit Körfezi'nin su altı yaşamı Ankara'ya taşındı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Temmuz 2019 Salı 11:11
 İzmit Körfezi'nin su altı yaşamı Ankara'ya taşındı

Kocaeli
Büyükşehir Belediyesi, 'Derinlerdeki Yaşam; İzmit Körfezi' sergisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda açıldı.
Türkiye’nin en büyük doğal limanı konumunda olan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımlarıyla doğa ve çevre yönünden eşsiz güzelliğini geri kazandı. Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından oluşturulan “Derinlerdeki Yaşam; “İzmit Körfezi” konulu fotoğraf sergisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda açıldı.

İZMİT KÖRFEZİ HAYAT BULDU

Yoğun ve çarpık sanayileşme, kentleşme ile birlikte artan çevre kirliliği ile ciddi şekilde kirlenen, kokan ve yaşanmaz bir hal alıp su altı yaşamı derinden yaralanan İzmit Körfez’i Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımları ile eski hayatına döndü. 2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çevre yatırımları ve sıkı denetimler sonrası eski durumuna hızla dönen İzmit Körfezi’nin su altı yaşamı Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından görüntülendi.

ÖNEMLİ ÇEVRE YATIRIMLARI

Körfezin kirlenmesini önlemek amacıyla evsel ve endüstriyel atık suların denize direkt ulaşmaması için arıtma tesisleri yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz uçakları ile havadan kontrol tekneleri ile denizden ve denetim ekipleri ile karadan yaptığı çalışmalar ile 15 yılda Körfez’in su altı yaşamı eski haline döndü. Türkiye’de ilk defa deniz ortamında levrek, kalkan ve çipura gibi ekonomik değeri bulunan balıklar ile gerçekleştirilen Balıklandırma Projesiyle İzmit Körfezi’nin su altı popülasyonu arttı.

SU ALTI YAŞAMI GÖRÜNTÜLENDİ

İzmit Körfezi’nin tamamını kapsayacak şekilde Karamürsel, Darıca, Körfez, Değirmendere, Başiskele, İzmit Merkez, Gebze Eskihisar, Hereke, Ulaşlı ve Seymen açıklarında dalışlar yapan Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan, fotoğraf çekimleri sonucunda oluşturduğu sergiyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda açtı.

DERİNLERDEKİ YAŞAM ‘İZMİT KÖRFEZİ’

“Derinlerdeki Yaşam; “İzmit Körfezi” fotoğraf sergisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen ve 8 – 12 Temmuz tarihleri arasında Bakanlığın bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri çerçevesinde Ankara’da sergilendi. “Derinlerdeki Yaşam; “İzmit Körfezi” fotoğraf sergisinin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ve Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan yaptı. Serginin açılısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma Şube Müdürü Mesut Önem hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

İzmit Körfezi’nin eski günlerine döndüğüne dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş; “İzmit Körfezi çarpık kentleşme ve çevre kirliliği nedeniyle doğal yaşamını kaybetmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalar ile Körfez’de canlı yaşamı geri getirildi. Bugün burada gördüğümüz fotoğraflarda su altı yaşamının Körfez’de yeniden hayat bulduğunu görüyoruz. Bir kez daha Kocaeli Büyükşehir Belediyemize yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.


Son Güncelleme: 16.07.2019 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37