İzmit'in Oda Orkestrası zafer coşkusuyla kuruldu

İzmit'in Oda Orkestrası zafer coşkusuyla kuruldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
İzmit'in Oda Orkestrası zafer coşkusuyla kuruldu

İzmit
Belediyesi tarafından zafer coşkusuyla kurulan Oda Orkestrası,  ilk konserini 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde verecek.
Kültür ve sanat çalışmaları kapsamında önemli atılımlar yapan İzmit Belediyesi, bu yeniliklerini bir yenisini daha ekleyerek belediye bünyesinde Oda Orkestrası kurdu. 30 Ağustos coşkusuyla birlikte kurulan ve ilk performanslarını Zafer Bayramı etkinliklerinde İzmitlilere sunacak olan Orkestra, şehre yeni bir ruh katacak.  

İLK KONSER 26 AĞUSTOS'TA 

Yaylı gruplar,  klarnet,  trampet ve davul enstrümanlarının bulunduğu orkestra, 20 kişilik profesyonel bir müzisyen kadrosundan oluşuyor.  Şef Özgür Günay yönetimindeki orkestra, klasik müzik,  caz, bilindik şarkılar ve türkülerden oluşan repertuvarlarıyla İzmitlilerin karşına çıkacak.  İlk konserlerini 26 Ağustos Pazartesi saat 18.00’da verecek olan orkestra, İzmitlilere keyifli anlar yaşatacak

AYRI BİR ANLAM KATACAK 

Yeni kurulan Oda Orkestrasının zafer coşkusuna ayrı bir anlam katacağını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Göreve geldiğimiz günden itibaren kültür ve sanat alanlarında yenilikler yapmaya şehri bu alanlarla buluşturmaya çalıştık. Çünkü özgür ve mutlu bir toplumu oluşturan bireyler olabilmemiz ancak ve ancak sanat ve bilim yoluyla mümkün olduğunun bilincindeyiz. Özellikle bayramları, adına yakış şekilde yaşatmaya ve İzmitlilere bayram coşkusunu hissettirmeye büyük önem verdik. Orkestramızın ilk konserinin zafer coşkusuyla birleşmesini istedik” dedi. .  
 
ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Böyle bir orkestranın olmayışının şehir için bir eksiklik olduğunu da belirten Başkan Hürriyet, “Kültür sanat etkinliklerimizi destekleyecek, önemli bir katkı sağlayacak, şehrimize ait bir orkestramız olması gerektiğine inanarak Oda Orkestrasını kurmaya karar verdik. Klasik müzikten, caza, halkımızın tek bir ağızdan eşlik ettiği, bilindik şarkı ve türkülere kadar herkesin keyifle dinleyebileceği eserleri seslendirecek olan orkestramız, şehrimize hayırlı olsun" dedi. 
Son Güncelleme: 23.08.2019 14:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37