banner55

İzmit'te 'Haydi İşe Bisikletle' projesi

Memur-Sen'e bağlı 16 şube başkanına bisiklet

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Eylül 2016 Çarşamba 22:53
İzmit'te 'Haydi İşe Bisikletle' projesi
İzmit Belediyesi 'Haydi İşe Bisikletle' projesi kapsamında Memur-Sen'e bağlı 16 şube başkanına bisiklet hediye etti. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan işçi ve memurlara bisikletle işe gitmelerini önerdi.

İzmit Belediyesi'nin 'Haydi İşe Bisikletle' projesi kapsamında belediyenin önünde düzenlenen törenle Memur-Sen'e bağlı 16 şubenin başkanına bisiklet hediye edildi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bu yıl 5 bin öğrenci ve 5 bin öğretmene bisiklet hediye ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 8 yıldır İzmit'imize bisiklet kullandırmaya, bisiklet alışkanlığını kazandırmaya çalıştık.

İzmit Belediyesi olarak, Türkiye'ye örnek sayısız projeyi birer birer hayata geçirdik. Bisiklet eğitim pisti, bisiklet yolları, bisiklet durakları, akıllı bisiklet projemiz bunlardan sadece bazıları. Hiç yılmadan, ilk günkü kararlılığımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'İzmit’i seviyorum bisiklete biniyorum', 'Haydi okula bisikletle' kampanyası kapsamında bu yıl İzmit'te 5 bin öğrencimizle birlikte Türkiye'de ilk defa 5 bin öğretmenimize de bisiklet dağıttık. Memur-Sen başkanımızın da önerisiyle sendikaya bağlı şube başkanlarımıza bu bisikletleri hediye ederek hem bir mesaj verelim dedik, hem de 'Haydi İşe Bisikletle' kampanyamızı başlatmak istedik" dedi.

Doğan memur ve işçileri bisikletle işe gitmelerini önererek, "Bisiklet milli bir olaydır. Bisiklete binen her insan ülkesine ve milletine katkı sağlamış demektir. Bunu sağlık, ekonomi, çevre ve trafik açısından önemli katkılar sağlıyor. Şehrimizde bisiklet kullanmanın zorlukları var, ancak bisiklet kullanılacak yerler de çok fazla. İzmit’te bisiklet kullanımı her geçen gün artıyor. Özellikle bisiklet kullanımına uygun yerlerde işe bisikletle gitmenin önünü açmak ve örnek olmak için bugün önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Tüm memur ve işçi kardeşlerimize 'haydi işe bisikletle' diyerek işlerine bisikletle gitmelerini öneriyorum" diye konuştu.

Memur-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Akkuş ise, "Belediye başkanımızın başlattığı kampanyaya biz de sendika olarak destek olmak istedik. Başkanımız, her alanda olduğu gibi bisiklet projesinde de örnek olmuştur. İzmit’te 23 bin, ülke genelinde de 1 milyon üyemiz bulunuyor. Bisiklet projesini İzmit’ten başlatmak bizlere ayrı bir gurur veriyor. Üyelerimize araçtan in, bisiklete bin komutunu veriyoruz" dedi. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.09.2016 00:33
Anahtar Kelimeler:
Ahmet Talha Erdem
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37