Kandıralılar Derneği’nin Tavla Turnuvası sona erdi

İlk 2’yi Araklılılar, 3 ve 4. yü Gebzeliler kazandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ekim 2016 Pazartesi 12:08
Kandıralılar Derneği’nin Tavla Turnuvası sona erdi
Gebze Kandıralılar Derneği’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği ve önümüzdeki hafta sonu kutlanacak Cumhuriyet Bayramı’na atfen Cumhuriyet Kupası adını verdiği tavla turnuvasında şampiyonluğu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da turnuva için Trabzon’dan Gebze’ye gelen Araklılı tavlacılar ekibinden Embiya Torlak edindi. 

İkinciliği yine aynı ekipte yer alan, finalde Embiya Torlak’a yenilen Tahsin Osmanoğlu parsellerken üç ve dördüncü sıraları Gebzeliler paylaştı. 2006 yılındaki turnuvanın şampiyonu, Kırım Türkleri Derneği Gebze Şube üyesi Recai Toker ile Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Dülger arasında gerçekleşen ve 13 el süren maçı 7-6 kazanan Toker aynı turnuvada unvanlarına bir yenisini daha ekledi. 


Gebze Kandıralılar Derneği’nde düzenlenen turnuvanın açılış ve finaline Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de katıldı. ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze Kent Politikaları Geliştirme Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir, Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ve İstanbul Bayrampaşa Şube Başkanı Fettah Deniz, Gebzespor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdulkerim Yıldırım, Gebze Sarkuysan Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Dülger, Elektrik Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tüfekçioğlu, CHP Gebze İlçe eski yönetim kurulu üyesi İsmail 
Çiçek, Gebze Sivaslılar Derneği eski Başkanı Erol Ateş, İstanbul’dan Erol Toksoy, İlyas Eroğlu, İsmet Akçay, Hamdi Aşıkoğlu, Rıfat Çölkesen ve Batıkan Sustam, yine Trabzon Araklı ekibinden Embiya Yakupoğlu ve Hasan Osmanoğlu, ekibin Gebze ayağından Bayram Yakupoğlu, Mustafa Kazma ve Hasan Osmanoğlu ile Bursa ayağından Mustafa Osman turnuvanın hem konukları hem oyuncuları arasında yer edindi.

 
Geçen yılın şampiyonu Fatih Yakupoğlu turnuva için Araklı’dan Gebze’ye yine geldi ama gribal rahatsızlıktan ötürü turnuva gününü hastanede geçirdi. Turnuvada ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın’ın yanı sıra Anka Grafik Tasarım Ofisi’nin sahibi Burcu Çokatar, Kandıralılar Derneği yönetim kurulu üyesi Kenan Sert’in kızı Ayla Sert kadın yarışmacılar olarak turnuvaya renk kattı. 

Aynı zamanda Kandıra güreşlerinin ağaları arasında yer edinen Kenan Sert turnuvada ağalık cübbesini de zaman zaman giydi. Turnuva süresince konuklara Kandıra’dan getirtilen mancarlı pide ile Gebze’de pişirilen simit ve çay ikramında bulunuldu. Ayrıca bir yarışmacı Muharrem Ayı nedeniyle hazırladığı aşureyi konuklara ikram etti. Turnuvanın şampiyonu kupa ile birlikte Kandıralı hindiyi de Trabzon Araklı’ya götürürken ikincinin ödülü olan tavla da Araklı yolcusu oldu.  

Kandıralılar Derneği Başkanı Sedat Durmuş ve yönetiminin dört dörtlük bir ev sahipliği sergilediği turnuva beraberinde hoş anılar, yeni dostluklar ve arkadaşlıklar ile geride kalırken toplumsal kaynaşma ve dayanışmaya da önemli katkılar sundu. Katılımcılar önümüzdeki sene yine aynı turnuvada bir araya gelmek üzere vedalaştı.  



Son Güncelleme: 25.10.2016 12:48
Anahtar Kelimeler:
CezaeviFirari
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37