Karamürsel sahiline GTÜ imzası

Karamürsel sahiline GTÜ imzası

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Kasım 2016 Cuma 10:47
Karamürsel sahiline GTÜ imzası
Şehir estetiğine önemli bir kazanım olması beklenen Balık Adası projesi GTÜ tarafından tasarlandı. Karamürsel Belediye Meclisinde onaylanarak ihaleye çıkacak olan proje ile Türkiye sahil şeridindeki en yüksek bayrak direği de Kocaeli sahilinde yükselecek. 

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. İbrahim Türkeri ve Mimar Gönül Karademir’in tasarımını yaptığı 'Karamürsel Belediyesi Balık Adası Sosyal Tesisleri Projesi', Belediye Meclisi ve Başkan İsmail Yıldırım’ın onayından geçti.  

Mevcut durumda var olan 6 bin 900 m2 büyüklüğündeki Balık Adası’nın yeniden düzenlenip kente kazandırılmasını hedefleyen projede, Karamürsel mutfağının sergileneceği restoranlar, balık satış büfeleri ve tören amfisi bulunacak. Bununla birlikte Türkiye sahil şeridindeki en yüksek bayrak direği de proje kapsamında yer alacak. Ada üzerindeki yapıların çelik konstrüksiyon üzerine dere taşının istiflenmesi tekniğiyle inşa edilmesinin önerildiği proje, uygulanmak üzere 12 Aralık tarihinde ihaleye çıkarılacak.  
Son Güncelleme: 18.11.2016 10:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37