Karaosmanoğlu: Çevreyi ve insanımızı koruyoruz

Cumaköy'de modüler arıtma tesisini incelediler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Eylül 2016 Salı 12:06
Karaosmanoğlu: Çevreyi ve insanımızı koruyoruz
Gebze Cumaköy’deki Modüler Atıksu Arıtma Tesisini inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Çevreyi ve insanımızı korumak için çalışıyoruz" dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU) tarafından yapılan Gebze Cumaköy Modüler Arıtma Tesisinde inceleme yaptı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in de eşlik ettiği teknik çalışmada Başkan Karaosmanoğlu, “Çevreyi ve insanımızı korumak için çalışıyoruz.

Bunu da kentimizde gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımlarıyla gösteriyoruz” dedi. Tesisin yapımı ve faaliyete geçmesi nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdür İlhan Bayram başta olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

ARITMA TESİSİNDEN VATANDAŞDA MEMNUN
Mollafenari, Cumaköy ve Denizli köylerinin atık sularının arıtılmasının önemini bölgede yaşayan vatandaşlar adına ifade eden Cumaköy Muhtarı Mustafa Uysal, “Bu çevreci yatırımla daha güzel yaşanabilir bir bölge olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Atıksu arıtma tesisinin bize kattığı birçok olumlu durum söz konusu oldu.

Üç köyün atık suları temiz bir şekilde Çomgara deresine verilebilmektedir. Bu bırakılan temiz suyla eskiden yemyeşil akan ve kullanamadığımız sudan, artık seralarımızı sulayabiliyoruz. Tarımsal amaçlı kullanabildiğimiz bu su aynı zamanda sondajlarla alınan suyun maliyetinden kurtulmamıza da vesile oldu. Şimdi elektrikli motorlar kullanıyor ve yüzde elli-altmış oranında tasarruf sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLERİ ARITMAYLA YEŞİL ALAN SULANMASI DA YAPILABİLİYOR
Birinci etap kapasitesi 5000 kişi ve 1000 m3/gün olarak tasarlanmış ve devreye alınan Cumaköy Arıtma tesisi, kum filtresi ve UV dezenfeksiyon sistemlerini içeren ileri arıtma sistemi de bulunmakta.

Tesis Mollafenari, Cumaköy, Denizli ile yarıçapı 10 kilometre olan bölgedeki yerleşim yerlerinin fosseptiklerine ait (Vidanjör ile taşıma) evsel nitelikli atıksuların arıtılmasını sağlıyor. Aynı zamanda ileri arıtmaya tabi tutulan sular yeşil alan sulanması içinde kullanılmakta.

Gebze Cumaköy Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, on modül olarak tasarlanmış olup ilk etapta beş modülün inşası yapıldı. İhtiyaç halinde 2. etap beş modül de çalışabilecek durumdadır. 



Son Güncelleme: 07.09.2016 01:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37