Karaosmanoğlu: Yezid'lerin karşısında Hz. Hüseyin gibi duracağız

Karaosmanoğlu: Yezid'lerin karşısında Hz. Hüseyin gibi duracağız

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Eylül 2018 Salı 12:26
Karaosmanoğlu: Yezid'lerin karşısında Hz. Hüseyin gibi duracağız


Başkan Karaosmanoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. İnsanlık tarihini çok iyi yorumlamasının, yaşanan her hadiseden ders alınmasının önemine değinildiği birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu, “Hz. Hüseyin’in acısını tam da yüreğimde hissediyorum. Bunu Anadolu’da yaşayan halkımız da hissediyor. Anadolu, Ehl-i Beyti seviyor” dedi.

"BU FEDAKÂRLIĞI VE DURUŞU HERKES YAPAMAZDI"

"Hz. Hüseyin’i sevmek mazlumun yanında olmaktır" diyen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, "On Muharrem’i biz yas olarak, Hz. Hüseyin’in dünyanın tüm nimetlerinden sıyrılarak tüm haksızlıklara karşı bedenini ortaya koyması olarak görüyoruz. Hz. Hüseyin, dünyaya da örnektir" ifadelerini sarf etti. 

Hz. Hüseyin’in tam bir onurlu Müslümanın yapacağı bir işi bedeniyle ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu da, "Bu fedakârlığı ve duruşu herkes yapamazdı. Hz Hüseyin, boyun bükmedi, duruşunu değiştirmedi ve zalimlere rükû etmedi. Bugün de aynı olaylara karşılaşırsak, Hz. Hüseyin’in duruşunu onu sevenler olarak bizler hep birlikte göstereceğiz" şeklinde konuştu.

"GELECEĞE TAŞIMAK İÇİNDE GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Mazlumun hakkını savunabiliyorsak Anadolu’daki velilerin büyük katkısı ve söylemleri olduğunu belirten Geçmez, "Örnek insanların hayatlarını kendimize rehber almamızı çok değerli buluyorum. Bugün dünya üzerindeki farklı kurumlar, ülkemizdeki Hacı Bektaşi Veli gibi büyüklerimizin sözlerini değerli buluyorsa, millet olarak bunun farkına varmamız gerekiyor. 
Birlikte yaşamak, birbirimize hürmet ve saygı göstermek, ülkemize dışarıdan saldırı düzenleyenlerin başarısız olmasına da neden olacaktır" ifadelerini sarf etti. 

"Hacı Bektaşi Veli gibi değerli büyükler ve Allah dostları Anadolu’nun hamurkârıdır" diyen Karaosmanoğlu ise, "Hepsini seviyoruz ve saygıda kusur etmiyoruz. Onların söylemlerini ve davranışlarındaki her güzelliği geleceğe taşımak içinde gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

YEZİD’LERİN HARŞISINDA HZ. HÜSEYİN GİBİ DURACAĞIZ

Madımak katliamı gibi ülkemizde yaşanan acıları lanetlediğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Her daim Firavun ve Yezid'lerin karşısında Hz. Hüseyin gibi duracağız. Bir ve beraber olacağız. Cem Evleri’ne yaptığımız katkılar da devam etmektedir" şeklinde konuştu. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından 'Sevgide Buluşalım' etkinliğinin bu yıl 30 Eylül Pazar günü 13.’sünün düzenleneceğini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez’i çok önemli olan bu etkinliğe davet etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cem Evleri başta olmak üzere Alevilere verdiği destekler içinde özellikle görüşmede Genel Başkan Geçmez tarafından Karaosmanoğlu’na teşekkür edildi. 


Son Güncelleme: 18.09.2018 12:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37