Kayıp anne kız davasında 7 kişi gözaltına alındı

Kayıp anne kız davasında 7 kişi gözaltına alındı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ocak 2019 Çarşamba 13:22
 Kayıp anne kız davasında 7 kişi gözaltına alındı


Körfez
ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen anne ile kızının bulunmasına ilişkin soruşturma kapsamında aile üyelerinden 5 kişi Kocaeli'de gözaltına alındı.
 
Olaya ilişkin İstanbul'da gözaltına alınan 2 kişiyle gözaltı sayısı 7 oldu

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem ve kızı Melike Tahnal'ın bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aile üyelerinden 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine, Körfez Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında aile üyelerinden 5 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Karar doğrultusunda Karabaş Mahallesi İskete Sokak'taki eve giden polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridine aldı.

Anne Havva, baba Harun, ağabey İsa ile kardeşler Fatih ve Ayşe Palu'yu gözaltına alan polis ekipleri, evde arama yaptı.

Bu arada, İstanbul'da televizyon kanalının stüdyolarının bulunduğu binaya gelen polis ekipleri, canlı yayın konuğu olan şüphelilerden Tuncer ve eşi Emine Ustael'i gözaltına almıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 7 oldu.

Öte yandan, Meryem ile kızı Melike Tahnal'ın cesedinin gömüldüğü belirtilen bölgedeki kazı çalışmaları da devam ediliyor.

2008'DEN BERİ KAYIPLAR

Körfez ilçesinde yaşayan, aslen Ordulu olan Meryem Tahnal 2008'de, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, polis ekipleri kayıp kişilerin bulunması için çalışma başlatmış, herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı. Kayıp anne ve kızının öldürülerek gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor. 

Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine, 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.

Son Güncelleme: 09.01.2019 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37