banner55

Kaynes Psikoteknik Değerlendirme Merkezi açıldı

Kaynes Psikoteknik Değerlendirme Merkezi açıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Nisan 2019 Çarşamba 16:57
Kaynes Psikoteknik Değerlendirme Merkezi açıldı
 
KAYNES Uluslararası Eğitim Belgelendirme ve Danışmanlık Limited Şirketi bünyesinde olan Kaynes Psikoteknik Değerlendirme Merkezi  açıldı.
 
Şimdiye kadar eğitim ve belgelendirme adına birçok ilke imza atmış olan KAYNES, bölgemize yepyeni bir psikoteknik değerlendirme merkezi kazandırdı.
 
KAYNES’in kendi yerinde gerçekleştirilen açılış törenine Gebze Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Necati Kaya, bölgedeki motorlu taşıt sürücü kursları ve SRC kursları katıldı.
Açılış kurdelasının kesilmesinden önce konuşma yapan firma ortakları Çetin Temel ve Serdar Üklimek, Psikoteknik Değerlendirme Merkezi’nin içeriği hakkında bilgi verdiler.

Kaynes Psikoteknik Değerlendirme Merkezi’nin içeriği ve vereceği hizmetler şunlar:

PSİKOTEKNİK RAPORU NEDİR?

Psikoteknik  değerlendirme raporu; sürücülerin sahip oldukları, güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel ve psikomotor yetenek düzeylerinin psikolog ve simülatör eşliğinde asgari 1 saat süre ile değerlendirilmesi akabinde verilen bir rapordur.

PSİKOTEKNİK RAPORUNU KİMLER ALMALIDIR?

Yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari araç sürücüleri psikoteknik raporu almakla yükümlüdür. Ticari araç kullanan şoförlerin almış oldukları psikoteknik raporu 5 yıl süre ile geçerlidir. Bu sürenin dolmasının ardından fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı olduklarını belirten psikoteknik raporunu tekrar almaları gerekmektedir.

2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunu kapsamında belirlenmiş kural ihlalleri sonucu ehliyetine el konulmuş olan sürücüler, ceza süresi bitiminde psikoteknik muayeneden geçmekle yükümlüdür.

PSİKOTEKNİK RAPORU NASIL ALINIR? 

Psikoteknik raporu, minimum 1 saat bilgisayar destekli test cihazında, 9 aşamadan oluşan psikolojik değerlendirme sonrasında verilmektedir. 1 saatten daha az süren değerlendirmeler geçersiz sayılır.

PSİKOTEKNİK RAPORU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Ticari araç kullananlar için gerekli evraklar; ehliyet fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğraf.

Ehliyet iadesine dönük psikoteknik raporu almak için gerekli evraklar; nüfus cüzdanı fotokopisi, ceza tutanağı aslı ve fotokopisi, 2 adet fotoğraf.

UYGULANAN TESTLER NELERDİR?


- Dikkat Düzeyi(Signal)
- Muhakeme(Spm)
- Hız ve Mesafe Algılaması(Hmt)
- Görüş Açısı ve Koordinasyon(IIb)
- Tepki Kalitesi ve Hızı(Dt)
- Görsel Süreklilik(Lvt)
- TAVTMB Takistoskopik Trafik Algı Testi
- Sürekli Dikkat ve Problem Çözme(Cognitrone)

PSİKOTEKNİK RAPORU NEREDE ALINIR?


Psikoteknik raporu, modern altyapı ile donatılmış KAYNES şubesindeki Kaynes Psikoteknik Değerlendirme Merkezi’nde verilmektedir.

Kaynes’in faaliyet alanları ile ilgili daha fazla bilgi almak için www.kayneskariyer.com'u inceleyebilir veya 0850 888 5967 numaralı hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Adresimiz: Hacıhalil Mah. 1225/1 Sk. No:10 Gebze/Kocaeli

Son Güncelleme: 24.04.2019 17:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37