Kendi bölgelerinde hayvanları koruyacaklar

Kendi bölgelerinde hayvanları koruyacaklar

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Mayıs 2019 Salı 12:43
 Kendi bölgelerinde hayvanları koruyacaklar

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, '2019 Yılı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı' ile 44 hayvansevere eğitim verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından “2019 Yılı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı” düzenlendi. Fuar içinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilen programda alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verildi.  Eğitimin sonunda katılımcılara “Hayvan Koruma Görevlisi Kartı” verildi.

44 HAYVANSEVER EĞİTİME KATILDI


Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi' düzenliyor. 2019 yılı eğitimine toplam 44 hayvansever katıldı. Eğitim sonunda 44 kişi kartlarını alarak Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmaya hak kazandı.

HAYVAN KORUMA EĞİTİMİ ÖNEMLİ


'2019 Yılı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı' sonunda gerçekleştirilen kart dağıtım töreninde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Arslan “Sokak hayvanlarıyla ilgili önemli çalışmalarımız var. Bu konuyla ilgili bizlere yardımcı olun ve beraber çözüm üretelim. Sıkıştığımız noktalarda sizlerden yardım istiyoruz. Biz elimizdeki imkânlar ne ise onu seferber edelim. Makul ve mantıklı tüm ne varsa, biz bunun içerisinde varız. Hayvan koruma eğitimi önemli. Bu eğitime katıldığınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

UZMAN İSİMLER EĞİTİM VERDİ


“2019 Yılı Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı”nda alanında uzman isimler eğitim verdi. Eğitim programında Büyükşehir Veteriner Şube Müdürü Veteriner Hekim M. Feyzi Karabıyık, Kocaeli Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden Bülent Dağdeviren ve Veteriner Hekimler Koray Özgür, Emin Uzuner, Aysel Ilgaz sunum gerçekleştirdi.

TEORİK VE TIBBİ EĞİTİM


02-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında hayvan sağlığı ve bakımıyla ilgili teorik, tıbbı ve pratik olarak çeşitli konularda eğitimler verildi. Eğitimde Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile İlgili Genel Bilgiler, Hayvanların Kısırlaştırılması, Aşılanması, İşaretlenmesi, Sahiplenilmesi, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvan Bakım ve Beslenmesi, Hasta Hayvanın Tanınması İle İlgili Genel Bilgiler, Hayvanlarda İç - Dış Parazit ve Deri Hastalıkları, Kedi ve Köpekten Geçen Zoonoz Hastalıklar ve Hayvan Davranışı gibi konularda bilgiler aktarıldı.

ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER


Yaklaşık olarak 11 yıldır eğitimlere düzenli katıldığını belirten Tülay Çetin “Yasal olarak hayvan koruma eğitimlerine katıldık. Kurumlara verdikleri emek için teşekkür ediyoruz. Yeni başlayan bireysel olarak bu çalışmaları, kendi mahallerinde sürdüren kişiler için çok önemli bilgiler. Verilen bu eğitimler ve edinmiş olduğumuz kartlarla çevremizdeki hayvanlarla ilgilenirken elimiz daha da kuvvetli oluyor” dedi.

Son Güncelleme: 07.05.2019 12:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37