KENT KONUT Gebzespor ve Darıca GB'ye de yardım etmeli

KENT KONUT Gebzespor ve Darıca GB'ye de yardım etmeli

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Ekim 2016 Perşembe 21:50
KENT KONUT Gebzespor ve Darıca GB'ye de yardım etmeli
Geçtiğimiz haftaya Kızılyıldız kulübüne olan 800 bin Euroluk borcu yüzünden küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Kocaelispor kulübünün durumu damga vurdu, bir anda Kocaeli’nin ana gündemi olan ve “800 bin Euro ödenmediği takdirde Kocaelispor küme düşecek” şeklinde ki feverana karşı duramayan siyasetçiler sonunda gerekeni yapmak zorunda kaldılar.


Bütün kamuoyunun bildiği gibi bu kentteki dar gelirli vatandaşlara “ucuz konut” üretmek için var olan ancak son dönemlerde ucuz konut üretmek yerine daha çok “içerisinde bulunduğu büyük ekonomik sıkıntılar” ile gündemde kalan KENT KONUT Kocaelispor’un 800 bin euroluk borcunu kapattı ve kulüp küme düşmekten “şimdilik” kurtuldu.


Türkiye’de “Sanayinin başkenti” olarak bilinen Kocaeli’de şehrin sembolü olmuş ve bir zamanlar başarıdan başarıya koşmuş Kocelisipor’un şu an içerisinde bulunduğu “içler acısı durum” karşısında şehrin her kesimindeki yöneticilerin ne düşündüğü bir tarafa , bu kadar sanayi kuruluşunun bulunduğu bir yerleşim merkezinde kulübün borcunu Vatandaşa ucuz ev yapmak gibi bir görevi olan KENT KONUT’un  durumu ayrı bir kara mizah olsa gerek.


Kocaelispor’un içerisinde bulunduğu zor durum yıllardır bu şehirde bulunan herkesin canını sıkıyor, ancak kurtarılması gereken tek spor kulübünün sadece Kocaelispor olmadığı Kocaeli’nin ilçelerini temsil eden çok sayıda spor kulübünün de şu ara içerisinde bulundukları sor durum karşısında KENT KONUT’un nasıl bir tavır alacağı merak konusu.


Hatırlayan okuyucularımız ve sporseverler vardır, 1990’lı yılların ikinci yarısına kadar Kocaelispor bırakın Türkiye’yi u-yurt dışında da kazandığı başarılar ile herkese keyif veriyor Kocaeli’de yaşayanların göğsünü kabartıyordu.


Kocaelispor böylesi bir başarılı performans gösterirken Gebzespor, Gölcükspor, Karamürselspor, Darıca Gençlerbirliği gibi futbol takımları da ikinci, ve üçüncü ligde aldıkları başarılı neticeler ile ilçe merkezlerinde var olan taraftarlarına keyif veren mücadeleler veriyorlardı.


Takip eden yıllarda daha da önemlisi 2004 yılında Kocaeli büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan İbrahim Karaosmanoğlu “Bizim daha önemli işlerimiz var Futbol önceliğimiz değil” dedikten sonra başta Kocaelispor olmak üzere diğer ilçe spor kulüpleri içinde zor süreç başlamış oluyordu.


O zamana kadar spor kulüplerinin başkanı da genellikle Belediye başkanları olduğundan kulüpler ekonomik olarak fazla özgür olmasalar bile bugünkü gibi sürüm sürüm sürünmüyorlardı.


Birden bire TBMM’de alınan bir karar ile “Belediye başkanlarının spor kulüplerine başkan olması yasaklanmıştır “kararı çıkınca zaten zor durumda olan spor kulüpleri bir anda kendi kaderleri ile baş başa kaldılar ve bugün hepimizin şahit olduğu zorluklar ile baş başa kaldılar.


O yıllarda ikinci yada üçüncü ligde bulunan Kocaeli’nin ilçe spor kulüpleri sahipsiz kalınca anında darmadağın oldular ve bir daha iki yakaları bir araya gelmedi, bugün Kocaelisporun, Gebzespor’un ,Gölcükspor’un, Karamüsrselspor’un hangi ligde hangi klasmanda oynadığını tam olarak bilen hiç kimse yoktur, Darıca Gençlerbirliği spor kulübü de sporu özellikle de futbolu çok seven Belediye başkanı Şükrü Karabacak sayesinde ayakta duruyor.


Kocaelispor içerisine düştüğü borç batağından KENT KONUT sayesinde kurtuldu, ancak Kocaelispor gibi zor durumda kalan ve aynı kategoride olan Gebzespor ve bir üst kademedeki Darıca Gençlerbirliği kulüplerine aynı duyarlılığı KENT KONUT gösterecekmi ..doğrusu merak ediyoruz.


Spor kulüpleri bu ülkenin bir gerçeği , Nüfusları Gebze’nin yarısı kadar olan Akhisarspor ve Alanyasapor kulüpleri şu an süper ligde mücadele ediyor, Orada da bu kulüplere siyasetçiler destek oluyor, ancak iş Kocaeli sınırları içerisinde bulunan spor kulüplerine gelince herkes sus pus oluyor.


Biz bir anlamda ateşten gömlek giyen Darıca Gençlerbirliği başkanı Mustafa Öztürk ve Gebzespor kulüp başkanı İlker Çakır’a gıpta ediyoruz, işleri hiçte kolay değil, Hazır KENT KONUT Kocaelispor’a 800 bin Euro yardım yapmışken bu paranın yarısı kadar bir miktarında Gebzespor  ile Darıca Gençlerbirliği kulüplerine verilmesi herkesi memnun edecektir.


İsminin başında Adalet olan AK Partinin en azından spor kulüplerine yardım noktasında Gebze ve Darıca’lı sporseverlere de Kocaelispor kadar yakın olduğunu göstermesi bütün camiayı memnun edecektir, Aksi takdirde bu iki ilçedeki sporseverler kendilerini “kandırılmış”olarak kabul edeceklerdir.


Eğer bizim bildiğimiz şekilde “Spor dostluk ve kardeşlikse” 3 kardeşten birisi olan Kocaelispor’a iyi bakmak, diğer kardeşler olan Gebzespor ve Darıca Gençlerbirliği’ne “siz kendi yağınızla kavrulun” demek bilinmesini isteriz ki ne dostluğa sığar nede kardeşlik duygusuna.

 
Son Güncelleme: 28.10.2016 12:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37