Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı

Darıca'da anma programı düzenlendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ekim 2016 Salı 14:08
  Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı
Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu olan Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü sebebiyle Darıca’da anma programı düzenlendi.

Nenehatun Stadı'nda düzenlenen programda Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve aile efradı yapılan konuşmalar ve gösterilerle anılırken, programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bütün Müslüman aleminin Muharrem ayını tebrik etti. 

Başkan Karabacak, Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz’in  torunu Hz. Hüseyin’in ve 72 aile efradının Kerbela’da susuz bırakılarak ve başı kesilerek katledilmesinin bütün insanlığın ortak acısı olduğunu söyledi.

Başkan Karabacak, "Sevgili Peygamberimiz'in (sav) 'Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım' dediği, 'Cennet gençlerinin efendisi' olarak zikrettiği, Hz.İmam Hüseyin Efendimiz'in ve de pek çoğu Ehl-i beytten olan 70 müminin Kerbelâ’da şehadete ulaştıkları Muharrem ayı bütün müslümanların derin bir üzüntüyle karşıladığı bir tarihtir.

Bütün müslüman aleminin üzerine düşen en önemli vazife, bu acı hadise üzerinden İslam coğrafyasında bir ayrılık-gayrılık değil bir birlik-beraberlik çıkarmaktır. Zalimin de mazlumun da mezhebine ve meşrebine bakılmaz. 

Kerbelâ’da yaşanan acı hadise karşısında bütün müslümanlar aynı duyarlılığı gösterir. Bu hadise üzerinden İslam coğrafyasında ayrılık ve gayrılık var etmek, kitlesel çatışmanın referansını oluşturmak İslâmî kardeşlik ve vahdeti bozma çabalarına prim vermek olacaktır. 

Mümin her nerede olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında durandır. İslam ahlakı bunu gerektirir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyor, bu tür acı olayların bir kez daha yaşanmamasını Cenab-ı Mevla`dan niyaz ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. 
Son Güncelleme: 11.10.2016 23:21
Anahtar Kelimeler:
Ford Otosan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37