Kızılay Kurban Bayramı'nda 1.5 milyon kişiye ulaşacak

30 ülkede 31 bin hisse kurban kesilecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ağustos 2016 Salı 15:52
  Kızılay Kurban Bayramı'nda 1.5 milyon kişiye ulaşacak
Vekaletle dini vecibelere ve amacına uygun Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yıl bayramda yaklaşık 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor. Sadece Türkiye’nin içine değil yurt dışına da kurban bereketini taşıyacak olan Kızılay 30 ülkede yaklaşık 31 bin hisse kurban kesecek ve etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Kızılay kurban bayramında 1.5 milyon kişiye ulaşacak” dedi

Kızılay’ın geleneksel hale gelen ve dokuzuncusu düzenlenen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’nda bu yıl 52 bin hisse kurban kesilmesi hedefleniyor. Kızılay’ın Kurban Kampanyası ile yurt içi ve yurt dışında 1,5 milyon mazlumun sofrasına kurban eti ulaştıracak. Vekaletle kurban kesim kampanyası hakkında bilgi veren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, hem yurt için de hem de yurt dışında Kurban Bayramı bereketinin yaşanması için büyük bir seferberlik başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Yardımsevenlerin verdiği vekaletlerle alınan kurbanlar, İslami şartlara uygun kesilerek, kurban etleri Et ve Süt Kurumunun tesislerinde hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülecek. Bu yöntem sayesinde kurban etleri yıl boyunca sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilebilecek. Yurt içinde kesilen kurbanlardan yaklaşık 400 bin kutu kavurma yapılacak. Bunlar ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtılacak. Yurt dışında kesilip parçalara ayrılan kurbanlıkları da düşündüğümüzde Kızılay kurban bayramında 1.5 milyon kişiye ulaşacak ” diye konuştu.

30 ülkede 31 bin hisse kurban kesilecek

İnsani yardım ve iyilikte sınır tanımayan Kızılay bu yıl yurt dışında 30 ülke de gerçekleştireceği Kurban organizasyonunda yaklaşık 31 bin hisse Kurban kesmeyi hedefliyor. Kızılay Başkanı Dr. Kınık, kampanyayı Balkanlarda 7, Afrika'da 11, Güney Asya ve Kafkaslarda 5 ve Ortadoğu'da ise 4 ülkede gerçekleştireceklerini belirtti. Kınık, bu sene yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, "Vekaletini Kızılayı’a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi. Türkiye'de Et ve Süt Kurumuna ait 5 kombinada kesim yapmayı hedefledik. Bu kesimleri, Türkiye'de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek gerçekleştiriyoruz. Kızılay’a vekalet verenler güven içinde gönül rahatlığıyla hem dini vecibelerini yerine getiriyor hem de ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Kurban sahiplerine teşekkür mektubu ve DVD gönderimi

Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık 400 bin teneke kutuya konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine tüm süreçlerin kayıt altına alındığı bir DVD ve teşekkür mektubu gönderecek.

168 Çağrı Merkezi'nden 7/24 Bağış

Kurban ibadetlerini Kızılay vasıtasıyla yerine getirmeyi isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve http://www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

4 Taksit imkanı

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, taksit imkânından da yararlanabilecek. Vekaletlerini Kızılay'a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlar ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilir. Ayrıca 0090 312 458 30 00 numaralı telefondan Kızılay'ın ücretsiz danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekalet bedelini ödeyebilecek. Vatandaşlarımız, Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek. 



Son Güncelleme: 17.08.2016 00:37
Anahtar Kelimeler:
Kocaeli
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37