banner55

Kızılay, Ramazan’da 14.7 milyon kişiye iyilik ulaştıracak

Kızılay, Ramazan’da 14.7 milyon kişiye iyilik ulaştıracak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Nisan 2019 Perşembe 14:28
 Kızılay, Ramazan’da 14.7 milyon kişiye iyilik ulaştıracak


Ramazan
bereketini Türkiye’nin her köşesine ve dünyanın dört bir yanına taşıyan Kızılay, “Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan HİLAL OLSUN TÜRKİYE” sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Kızılay, kendi öz kaynaklarından yüzbinlerce kişi için yardım kolisi dağıtacak, kuracağı iftar sofraları ile 1 milyonun üzerinde kişiye ulaşacak, aşevlerinden milyonlarca kap yemek çıkartacak. 150 yıllık merhamet çınarı Kızılay, Ramazan ayı boyunca yurtiçi ve yurtdışında yapacağı faaliyetle 14.7 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak.

Kızılay, Ramazan’da milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için tüm hazırlıkları tamamladı. Türkiye’ye yayılmış şube ve temsilciliklerinin yaptığı detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılay’ın gıda kolisi, zekât, fitre, fidye, aşevleri, genel nakdi, adak kurbanı, Kızılay Kart ve diğer bağış modellerinden seçim yapabilecek. Bu dönemde bağışçılarımız ayrıca gayrimenkul bağışında da bulunabilecek. 

YÜZBİNLERCE AİLEYE GIDA KOLİSİ

Kızılay, Ramazan çalışmalarında iftar ve sahur için hazırlanan gıda kolilerine özel bir önem verecek. Öz kaynaklarından alımını gerçekleştireceği gıda kolilerinin yanı sıra büyük marketlerde de stantlar açarak gıda kolisi bağışı alınacak. Bu kapsamda Migros, Bizim ve Onur marketlerde stant açacak olan Kızılay, hayırseverlerin gıda kolisi bağışlarını yerinde alıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada aracı olacak.

Her bir aile için hazırlanan gıda kolileri normal ve büyük olarak iki tip olarak belirlendi. Bağışçılar, Kızılay’ın internet sitesi üzerinden normal gıda kolisini 65 TL, büyük gıda kolisini ise 120 TL karşılığı satın alabilecek. Bu sayede hem yurt içinde hem yurt dışında yüzbinlerin yüzü gülecek. Kızılay, yurt içinde, bir aylık süre içerisinde 400 bin adet gıda kolisi dağıtarak yaklaşık 1.6 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine, kurban döneminde üretilen kurban eti konserveleri ve karkas etler Ramazan’da dağıtılmaya başlanacak. Kızılay, kavurma konserveleriyle 2.2 milyon, et dağıtımlarıyla ise 4.7 milyon sofraya yardımseverlerin elini ulaştıracak. 

ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

Kızılay bu Ramazan’da bir ilke daha imza atacak. Ülkemizin saygın gruplarından biri olan Ülker ile yapılan işbirliği sonucunda 100 bin gıda kolisine çocuklar için de hediyeler ilave edilecek. Ülker ürünlerinden oluşacak çocuk paketi ile çocuklar, Kızılay için değerli olduklarını bir kez daha hatırlayacak. En az 2 çocuğun tüketimi düşünülerek oluşturulan paketlerle yaklaşık 200 bin çocuk Kızılay ile belki de ilk temasını kuracak

RAMAZAN BEREKETİ 37 ÜLKEDE 39 NOKTAYA TAŞINACAK

Kızılay geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan bereketini farklı coğrafyalara taşıyacak. Balkanlar, Asya, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da 37 ülkede yaklaşık 1 milyon kişiye gıda malzemesi dağıtılacak. Doğal afetlerin vurduğu ve savaşın olumsuz etkilediği ülkelere yönelik yardıma da ağırlık verilecek.

FİTRE, FİDYE VE ZEKÂT BAĞIŞLARI KABUL EDİLECEK

Kızılay, “Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan Hilâl Olsun Türkiye” adını verdiği yardım kampanyasında hayırseverlerin fitre, fidye ve zekâtlarını da kabul edecek. Yurt çapına yayılmış hizmet ağıyla fitre, fidye ve zekâtlar Kızılay vasıtasıyla tüm Türkiye’de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu dönemde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yaklaşık 50 milyon lira yardım yapılacak. Yaklaşık 150 bin haneye bu kapsamda nakit desteği sağlanacak.

KIZILAY İFTARLARI

Kızılay, yurt içinde ve yurt dışında birçok bölgede ihtiyaç sahipleri için iftar sofraları kuracak. Ramazan ayının 15’inde İslam Dünyası Yetim Günü münasebetiyle, Türkiye’nin dört bir tarafında ve yurt dışında birçok noktada Yetim Günü İftarı da düzenlenecek. Kızılay yurt içinde yaklaşık 1 milyon kişiye, yurt dışında ise 20 binden fazla yetime iftar yemeği vermeyi planlıyor.
 
KIZILAY AŞEVLERİ MESAİ YAPACAK 
           
Kızılay aşevleri Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak. Türkiye çapına yayılmış 16 aşevinde toplamda 3 milyon 300 bin kap yemek çıkaracak olan Kızılay bu yemekleri aşevlerine gelemeyecek durumda olanlara da ulaştıracak,

BAĞIŞ SEÇENEKLERİ

Bu yıl yurtiçinde ve yurtdışında 14.7 milyon ihtiyaç sahibine temas etmeyi hedefleyen, tüm hazırlıklarını bu kapsamda tamamlayan Kızılay’a Ramazan ayında destek vermek ve sofralarını gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin bağış yapabilmek için pek çok seçeneği bulunuyor. 

Bağışçılar; bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 23 TL’lik, BAĞIŞ yazarak 2868’e mesaj atarak da 10 TL’lik bağış yapabilirler.

RAMAZAN’DA DÜŞEN KAN BAĞIŞLARINA KARŞI ÖNLEM

Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve düzenli bağışçılarından karşılamaya çalışan Kızılay, Ramazan ayında düşüş gösteren kan bağışı konusunda da önlem aldı. Kan alım ekiplerinin çalışma sistemi Ramazana göre düzenlendi. Kent meydanlarının yanı sıra il ve ilçelerdeki merkezi camilere yakın noktalarda ekipler kurulacak. Kan alım işlemleri iftar sonrasında da yapılabilecek. Kan alımı konusunda uzman olan yaklaşık 3.500 personel hizmet verecek.  Hastanelerin ihtiyacı olan kan 24 saat esasına göre yine karşılanacak. 
Son Güncelleme: 25.04.2019 21:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37