banner55

Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı 6 Mart'ta başlıyor

Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı 6 Mart'ta başlıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Şubat 2019 Pazar 21:28
 Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı 6 Mart'ta başlıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı 6-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı 6-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüyap Fuar A.Ş ile ortaklaşa yapılacak olan fuar için hazırlıklar sürüyor.

BU YIL 2. KEZ YAPILACAK

Kocaeli’de tarımın her alanına önemli destekler veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçiler için önemli bir fuar etkinliğine hazırlanıyor. sebze, meyve ve hayvansal tarım ile uğraşan çiftçileri sektöründe uzman firmalar ile buluşturmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarını gerçekleştirecek.
200 AŞKIN FİRMA VE BELEDİYE

6-10 Mart tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak olan fuar için hazırlıklar sürüyor. Bu yıl fuarda tarım sektöründe lider ve alt firmalardan oluşan 200’ü aşkın şirket katılacak. Firmaların yanı sıra 30 Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden katılım sağlanacak. 

FUARDA DANIŞMANLIK HİZMETİ

Geçen yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesince ilki gerçekleştirilen ve yaklaşık 150 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda bu yıl da önemli etkinlikler yapılacak. Bu yıl fuarda hayvancılık, tavukçuluk ve süt endüstrisi ile sera, bahçe ve süs bitkileri endüstrisi konularında alet, ekipman ve ürünler sergilenecek. Fuarda ayrıca özel danışmanlık firmaları ve TİGEM başta olmak üzere, tarım ve hayvancılık alanlarında görev yapan resmi kurumlar, ziyaretçiler ile bilgi paylaşımında bulunacak. 
ATA TOHUMU DAĞITILACAK

Kocaeli 2. Doğu Marmara Tarım Fuarı’nın Bu yıl ki ana teması yerel (ata tohumları) olacak. Fuarda ayrıca ata tohumu dağıtımı ile yerel tohumun üretiminin önemi ve sürdürülebilirliği konularında seminerler yapılacak. Çiftçilere her yıl yapılan ilkbahar ve sonbahar yem ile tohum bitkisi desteği fuar kapsamında yapılacak. 

TARIM ALANLARI GEZDİRİLECEK

Fuar süresince her gün katılımcıların sorularına cevap verecek uygulamalı atölye çalışmaları ve 'Sağlıklı üretimin yolu' adı altında, Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri tarafından danışmanlık hizmeti verilecek. İl dışından fuara katılım sağlayacak misafirlere 'Gez Gör Kocaeli' programı kapsamında tarım ve hayvancılık işletmeleri gezdirilecek. 

Son Güncelleme: 17.02.2019 22:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37