banner55

Kocaeli Kitap Fuarı 11. kez kapılarını açacak

Kocaeli Kitap Fuarı 11. kez kapılarını açacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Nisan 2019 Perşembe 12:54
 Kocaeli Kitap Fuarı 11. kez kapılarını açacak

 

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, 11. kez kapılarını açacak. 

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 11. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 27 Nisan 5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı 10.30-21.00 saatleri arasında kitap tutkunlarını ağırlayacak. Kitapları satış rekorları kıran Ayşe Kulin’in onur konuğu olacağı fuarın bu yılki ana teması ‘’Roman ve Hikaye’’ olarak belirlendi. Kocaeli Kitap Fuarı’nın tanıtımı Antikkapı Toplantı Salonu’nda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal tarafından yapıldı.

BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Kocaeli Kitap Fuarı için yapılan basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal’ın yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Sezgin Özkarayel ve Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Akbulut eşlik etti.

KİTAP FUARI 11 YAŞINDA

11. Kocaeli Kitap Fuarı 27 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle kapılarını açacak. 26 Nisan Cuma günü İzmit Yürüyüş yolunda bulunan tarihi çınar ağaçları kitap açacak. 490 yayınevi ve 80 STK’nın katılımıyla düzenlenecek fuarda 800’ün üzerinde etkinlik planlandı. Rutin kitap fuarı söyleşilerinin dışında bu yıl her gün için 'Anlatsam Roman Olur' temalı söyleşi ve panellerle yaklaşan Ramazan ayına özel 'Ramazana Selam' söyleşileri yapılacak. Bu yılın bir başka sürprizi ise ‘’Arabada Sinema’’ etkinliği.

10 YILDA 4 MİLYON 669 BİN ZİYARETÇİ

Kocaeli Kitap Fuarı’nın kentin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal; "10 yılda 4 milyon 669 bin 712 kişinin ziyareti ile de ayrı bir rekora imza atan kitap fuarımız bu yıl 11’inci kez kapılarını kitapseverlere açacak. 27 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl 490 yayınevi, 80 Sivil Toplum Örgütü ve 750’den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliği yapılacak. 25 Nisan akşamı Kocaeli Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik Kitap Fuarı tanıtımı kapsamında Türk Sineması’nın önemli yapıtlarından Babam ve Oğlum filmi öğrencilerle buluşacak"

AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ağaçlar kitap açacak.  26 Nisan Cuma sabahı saat 07.30’da bir kez daha Kocaeli’de ağaçlar kitap açacak.  İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınar ağaçlarına yaklaşık 3 bin adet kitap asılacak. 

TEMA 'ROMAN VE HİKAYE'

“Kocaeli Kitap Fuarımız 27 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de açılacak. Fuarımızın bu yıl ki teması “Roman ve Hikâye” olarak belirlendi. Roman denilince edebiyat dünyamızda akla gelen ilk isimlerden olan Ayşe Kulin’in onur konuğu olacağı kitap fuarı, 9 gün boyunca 10.30 - 21.00 saatleri arasında açık kalacak.  Rutin kitap fuarı söyleşilerinin dışında bu yıl her gün için “Anlatsam Roman Olur” temalı söyleşi ve panellerle, yaklaşan Ramazan ayına özel, ‘’Ramazana Selâm’’ söyleşileri de yapılacak”. 

NECMETTİN KUYUCU İÇİN KÜTÜPHANE

“Bu yıl ki fuarımızda yine kitap kumbarası kurarak kitap toplayacağız. Toplanacak kitaplarla kısa bir süre önce eğitim verdiği okulda yapılan menfur saldırıda şehit olan öğretmenimiz Necmeddin Kuyucu adına kendi okulunda bir kütüphane oluşturacağız. Etkinlik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Memur-Sen işbirliği ile yürütülecek. Program kapsamında 29 Nisan Pazartesi saat 17.00’de Başkan Tahir Büyükakın, Memur-Sen Genel Başkanı, şehit öğretmenimizin ailesi ve öğretmenlerimiz Bekir Develi’nin konu ile ilgili konferansına katılacak. 
Sonrasında hep birlikte kumbaraya kitap atacaklar”.

DEDE KORKUT HİKAYELERİ

"2019 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine kabul edilen Dede Korkut Destanı çocuk tiyatrosu ise fuarda seyircisiyle buluşacak. Büyükşehir Belediyesi Karikatür Okulu öğrencileri tarafından Dede Korkut ve hikâyelerinin çizgiye döküldüğü bir sergi yapılacak. Ayrıca Karikatür Okulunda eğitim alan çocukların eserlerinden oluşan Kakao Dergisi dağıtılacak”.

KİTAP FUARINDA HAZİNE AVI

“Ziyaretçilerimiz 2 yıl önce başlattığımız ve bu sene yenileyerek daha aktif hale getirdiğimiz Kocaeli Kitap Fuarı mobil uygulaması ile bütün programları cep telefonlarından takip edebilecekler. Ayrıca yine bu uygulama ile QR kod kullanarak fuar alanındaki şifreleri çözüp Hazine Avı oyunu ile hediyeler kazanabilecek” açıklamalarında bulundu.

ALIŞVERİŞ YAP, ÇEKİ KAP

11. Kocaeli Kitap Fuarına bu yıl Kocaeli Ticaret Odası da destek veriyor. 1 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında KOTO üyesi iş yerlerinden 75 TL alışveriş yapıp indirim kuponu alanlar, Kitap Fuarı’ndan indirimli kitap alabilecek.

ÇEK BİR ROMAN FİLM OLSUN

Kocaeli’den ve çevre illerden kitap kurtlarını ağırlayacak fuarın öncesinde ödüllü bir kısa film yarışması organize edildi. 11. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 10 yerli ve 10 yabancı roman belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin medya mecralarından paylaşılan yarışma uyarınca katılımcılardan bu eserleri anlatacak en fazla 59 saniyelik kısa film hazırlamaları istendi. Katılımcılar, belirlenen 20 romandan bir tanesini seçerek, romandan anladıklarını ve duygularını hazırladıkları kısa filme yansıttı.

KİTAP SEVERLERİN TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLDÜ

Kocaeli Kitap Fuarının düzenleneceği Uluslararası Fuar Merkezi’ne vatandaşların gidiş-gelişi için güzergah düzenlemeleri yapıldı. Alanının çevresindeki binlerce araçlık otopark yine ücretsiz olarak araç sahiplerinin hizmetinde olacak. Ring otobüs seferleri İzmit merkez ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünden fuara kolay ulaşımı sağlayacak. Ayrıca Milli Eğitim İl Müdürlüğü yürütülen ortak çalışma kapsamında Kocaeli’ndeki ilk, orta ve liselerden öğrenciler belediye otobüsleriyle fuara taşınacak.
 
DUAYEN İSİMLER 

Bu yıl ki fuara aralarında Aret Vartanyan, Buket Uzuner, Ercan Kesal (Çukur dizisi oyuncusu), Pelin Çift, Ardan Zentürk, Zafer Algöz, Canan Karatay, Okay Tiryakioğlu, Hatice Kübra Tongar, Sevil Atasoy, Hikmet Anıl Öztekin, Ahmet Taşağıl, Nevzat Tarhan, Cem Seymen, Ömer Tuğrul İnançer, Serdar Tuncer, Erhan Çelik, Sadık Yalsızuçanlar, Rüştü Reçber, İnci Ertuğrul, Mehmet Genç, Bekir Develi, Nurullah Genç, Nedim Şener, Tarık Tufan, Mete Yarar, Ahmet Turgut, Turan Kışlakçı, Mehmet Akif Okur, Ataol Behramoğlu, Haluk Çetin, Mevlana İdris, Abdullah Ağar, Mustafa Özel, Oğuz Saygın, Hayati İnanç, Nuri Pakdil, Ahmet Şimşirgil, Ayşe Böhürler, Süleyman Seyfi Öğün, Cem Kınay, Kahraman Tazeoğlu, Cansu Canan Özgen, Leyla İpekçi, Ahmet Ümit, Enver Aysever, Zahide Yetiş, Toyon Korel Cezayirli, Hakan Çelik, İsmail Kılıçarslan, Mustafa Karataş, Yasin Aktay, Yusuf Kaplan, Mehmet Ali Bulut, Yavuz Dizdar, İhsan Süreyya Sırma, Ertuğrul Özkök, Canan Tan, Erhan Afyoncu, Ahmet Şerif İzgören, Ekrem Demirli, Hanefi Avcı, Veyis Ateş, Tahir Büyükakın, Engin Noyan, Sinan Tuzcu gibi isimlerin yer aldığı yüzlerce ünlü yazar, sosyal medya uzmanı, gazeteci söyleşi ve imza günleriyle katılacak.
Son Güncelleme: 25.04.2019 12:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37