banner55

Kocaeli ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu

Kocaeli ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ağustos 2018 Cuma 15:23
  Kocaeli ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu

- Gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli ve İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü DEAŞ adına eleman toplayıp faaliyette bulundukları iddiasıyla Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kocaeli ve İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda adliye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla  serbest bırakıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü DEAŞ adına eleman toplayıp faaliyette bulundukları iddiasıyla İzmit, Darıca, Gebze, Dilovası, Derince ilçeleri ile İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 

Şüphelilerden D.A, B.A, E.A, E.B, H.İ, O.M.I, R.T.L, Y.Ç, Y.E.S, M.S, E.K, A.B, M.Z.Y, T.K. ve İstanbul'da gözaltına alınan O.Ö. sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheli M.T ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Polisin, 7 Ağustos Salı günü gerçekleştirdiği operasyonda 15 kişi gözaltına alınmış, daha sonra 1 kişi daha yakalanmıştı. 

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, pompalı tüfekle çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilmişti.


Son Güncelleme: 11.08.2018 00:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37