Kocaeli'de terör propagandası şüphelisi 9 kişi adliyede

Kocaeli'de terör propagandası şüphelisi 9 kişi adliyede

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Şubat 2018 Cuma 14:13
 Kocaeli'de terör propagandası şüphelisi 9 kişi adliyede

 
KOCAELİ'de, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK propagandası yaptıkları, 'Zeytin Dalı' operasyonunu karalayıcı paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alına 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medyadan terör örgütü PKK propagandası yaptıkları, 'Zeytin Dalı' operasyonunu karalayıcı paylaşımlarda bulunan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 1 kişi serbest bırakıldı. Gözaltındaki H.T., K.Ö., A.Y., H.K., A.A., M.Ç., M.A., F.O. ve C.K. ise bu sabah adliyeye sevk edildi. F.O.'nun öğretmen olduğu belirtildi. 

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Kocaeli'de sosyal medyadan terör örgütü PKK'nın propagandasını yaparak, 'Zeytin Dalı' operasyonunu suçlayıcı paylaşımlarda bulunan okul müdür yardımcısı F.O., özel güvenlik görevlisi A.A. ile A.Y., H.K., H.T., K.Ö., M.Ç., M.A. ve C.K. 'Türkiye Cumhuriyet Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılamak, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Silahlı Terör Örgütü Propagandası yapmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. F.O., A.A., H.K., H.T., K.Ö., M.Ç. ve M.A. tutuklanırken, C.K. ve engelli olan A.Y. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 02.02.2018 19:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37