Kocaeli'deki araçların %39'u tehlike oluşturuyor

Kocaeli'deki araçların %39'u tehlike oluşturuyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ağustos 2018 Cuma 12:43
Kocaeli'deki araçların %39'u tehlike oluşturuyor


Michelin tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Doğru Hava Basıncı' etkinlikleri sonucuna göre Kocaeli’deki araçların %39’u trafikte tehlike oluşturuyor. 

Michelin'in 2004 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürdüğü 'Lastikte Doğru Hava Basıncı' etkinliklerini bu yıl geçtiğimiz ay Kocaeli' gerçekleştirmişti. BP Kocaeli (TEM76) gerçekleştirilen etkinliğin sonuçları açıklandı.

TOPLAMDA 100 ARAÇ TEST EDİLDİ

Toplam 100 aracın test edildiği rapora göre; Kocaeli’deki araçların yaklaşık %39’u tehlikeli düşük hava basıncına sahip. BP Kocaeli (TEM76) noktasında yapılan ölçümlere göre araçların %39’uhava basınçlarının tehlikeli seviyede düşük olduğu görülmüştür. Ayrıca rapora göre Kocaeli’de test edilen 100 araçtan 4 tanesinin lastik hava basıncı olması gerekenden fazla çıktı.
 
DOĞRU HAVA BASINCI NEDEN ÖNEMLİ?

Uzun ömürlülük ve yakıt tasarrufu açısından önem taşıyan lastik basıncının uygun seviyede olması, sürücüye güvenli bir yolculuk, araca ise performans sağlıyor. Lastik basıncının gerektiğinden daha düşük veya daha yüksek olması aracın yol tutuşunu, lastiğin performansını ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkilerken, ciddi kazalara da yol açabiliyor. Bayram tatili gibi trafik kazalarının yoğun olduğu dönemlerde lastiklerde doğru hava basıncı oldukça önemli hale geliyor. 

YAKIT TÜKETİMİNİ ARTIRIYOR, LASTİK ÖMRÜNÜ % 30’A KADAR AZALTIYOR

Lastikte doğru hava basıncı, trafikte güvenliği sağladığı kadar yakıt tasarrufu ve lastik ömrü açısından da avantajlar sağlıyor. Hava basıncı düştükçe, lastiğin yuvarlanma direnci artıyor. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla tüketime neden olurken, düşük hava basıncı lastiklerin hızlı aşınmasına da yol açarak, lastik ömrünü yüzde 30’a varan oranda azaltıyor. 
Sürücüleri lastik hava basınçlarını düzenli olarak kontrol ettirmeleri konusunda uyaran Michelin, lastiklere en az ayda bir kez ve uzun yolculuklar öncesinde araç üreticilerinin tavsiyesine uygun olarak hava basılmasını öneriyor. 


Son Güncelleme: 17.08.2018 12:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37