Kocaelili Erzurumlular Tekin Dursun'la devam dedi

Kocaelili Erzurumlular Tekin Dursun'la devam dedi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2017 Pazartesi 11:24
  Kocaelili Erzurumlular Tekin Dursun'la devam dedi
KEDFE 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan oylamada mevcut başkan Tekin Dursun yeniden başkan seçildi. 

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) 6’ıncı Olağan Genel Kurulu Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Genel kurula Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, MHP Başiskele İlçe Başkanı Serkan Günaydın, Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Mehmet Irak, KEDFE Eski Başkanları Gencay Yıdıztekin ve Muhammet Şık, ilçe belediye meclis üyeleri, diğer federasyonların, STK’ların temsilcileri ve KEDFE delegeleri katıldı. Kocaeli’nin en geniş sivil toplum kuruluşu olan KEDFE’ nin olağan genel kurulu divan üyelerinin belirlenmesi, faaliyet raporunun okunması ile başladı. Genel Kurulda mevcut başkan Tekin Dursun ile Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok yönetim listelerini divana sunarak başkan olmak için yarıştı. 

ERZURUMLULAR DEĞER KATIYOR
Kongrede hemşeri derneklerinin yönetimler için öneminin büyük olduğundan söz eden  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, “Bugün aynı zamanda Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyetimizin 94.yıl dönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu yurdu vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla minnetle anıyoruz.

Hemşeri dernekleri bizler için çok önemlidir. Her yöremizin kendine değerleri kentimize renk katıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yöresel değerlerimizin geliştirilmesine korunmasına son derece önem veriyoruz. Kocaeli’nde Erzurumluların ayrı bir yeri var. Kocaeli’ne kattıkları değerler ve destekler unutulamaz. En aktif hemşeri federasyonlarının başında geliyor” dedi.


BAĞIMIZ ASLA BOZULAMAZ
Konuşmasında birlik beraberlik mesajı Tekin Dursun, "Tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu gün iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Öncelikle kongremizin Kocaelili hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarımızda yer alan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her kim seçilirse seçilsin kardeşlik bağımız asla bozulmaz. Biz her ne olursa olsun birbirimize düşmeyiz. Bizim sadece el kaldıracağımız kuvvet vatanımıza, milletimize, dinimize ve bayrağımıza uzanacak kirli emellerdir.

Bugün ki kongremizin birliğimizi, bütünlüğümüzü daha da güçlendireceğine olan inancım tamdır. Bir kez daha ifade etmek isterim ki bugün bu kongreden ne sonuç çıkarsa çıksın kardeşlik bağımız bütünlüğümüz asla bozulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok ise yaptığı konuşmada ayrıştırıcı değil birleştirici güç olan Erzurumluların hiçbir zaman ayrışmayacağını, Erzurumluların ne kadar Erzurumlu ise o kadar da Kocaelili olduğunu vurguladı.
 
TEKİN DURSUN'UN YÖNETİM LİSTESİ
418 delegenin oy kullanma hakkı bulunan genel kurulda toplam 371 delege oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı kurulda mevcut başkan Tekin Dursun 193 alarak yeniden başkanlığa seçilirken Avni Gözütok ise 175 oy aldı.  Tekin Dursun’ un Listesi Şöyle; Bahattin Türetken, Ertuğrul Çetinkaya, Erhan Dündar, Sıddık Topal, İmdat Akbaba, Kerim Büyükgöz, Teyyar Dağcı, Mustafa Vatankulu, Deniz Kolo, Bekir Yazgan, Köksal Şakar, Yener Tok, Hülya Yeşilyurt, Zahide Arslan Çalışkan, Halil İbrahim Soylu, K.Mehmet Gül, Muhlis Acar, Ömer Tosun, Necdet Acar, İlhami Önal, Reyhani Arslan, Güldalı Taş, Emine Kavas, Hurşit Akbaba, Mustafa Altay, Melih Sayan, Talat Yılmaz, Ayhan Çıldız, Fatih Çetinkaya, Yaşar Özçelik, Vedat konak, Mehmet Vural, Hacı Ali Sağlam, Yalçın Ataş, Denetleme kurulu; Ekrem Kızıltaş, Celil Özhan, Nuri Cihan Karataş. 


Son Güncelleme: 30.10.2017 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37