banner55

Kocaeli'nin Gürültü Eylem Planı hazırlanacak

Kocaeli'nin Gürültü Eylem Planı hazırlanacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ağustos 2017 Cumartesi 11:52
 Kocaeli'nin Gürültü Eylem Planı hazırlanacak



Büyükşehir Belediyesi
tarafından hazırlanacak Kocaeli Gürültü Eylem Planı’nın çalışma toplantıları başlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı Kocaeli Stratejik Gürültü Haritaları’nın ardından Gürültü Eylem Planları için ilk önemli adım atılıyor. 21 Ağustos Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantı ile eylem planlarının içeriği, yöntemleri ve hazırlanan başlangıç raporu sunulacak.

STRESSİZ HUZURLU BİR YAŞAM İÇİN
Gürültü kirliliği günümüzde, yaşadığımız çevrenin kalitesini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden birisi. Özellikle Kocaeli gibi hızlı büyüyen şehirlerde; elektronik ve mekanik aletlerin günlük hayatımıza daha çok girmesiyle birlikte gürültüden rahatsızlık artmakta ve giderek insanlarımızın huzurlu şekilde yaşayabilecekleri mekânlar azalmakta. Bu nedenle; Büyükşehir Belediyesi vatandaşların gürültüden uzak, sessiz ve sakin, sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacı ile projeler gerçekleştiriyor.

EYLEM PLANI BELİRLENECEK
İlimiz genelinde trafik, demiryolu, liman ve endüstri dâhil olmak üzere Stratejik Gürültü Haritaları, 2015 yılı aralık ayı itibari ile hazırlanmıştı. Elde edilen tüm gürültü kaynakları için gündüz, akşam ve gece zaman dilimlerini içeren haritalar kapsamında Gürültü Eylem Planları hazırlanması için yapılacak toplantı da önemli adımlar atılacak. 21 Ağustos Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantıda eylem planlarının içeriği, yöntemleri ve hazırlanan başlangıç raporu sunulacak ve sürece destek verecek olan paydaş kurum temsilcilerinin görüş ve önerileri alınacak.  

KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK
Çalışmalar kapsamında Kocaeli için gürültü yönetim alanları ve sıcak noktalar belirlenecek. Bu alanlarda, gürültü düzeyinin düşürülmesi de dâhil olmak üzere, gürültü ile ilgili sorunları ve etkileriyle baş etmek için teknik önlemler, planlar, etkinlikler ve yaptırımlar tespit edilecek. Daha sonra diğer kurumlar ile gerçekleştirilecek istişare sonrasında yılsonuna kadar “Kocaeli Gürültü Eylem Planı” hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak. 


Son Güncelleme: 19.08.2017 12:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37