banner55

KOÇGED'den 'Elinden Tutsak' projesi

KOÇGED'den 'Elinden Tutsak' projesi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Ağustos 2018 Pazartesi 10:57
 KOÇGED'den 'Elinden Tutsak' projesi


Hayatlarının
en güzel zamanlarında kendilerinin seçmedikleri bir hayatı yaşamaya, minik yaşta başlayan çocukların elinden tutmak gerektiğini belirten Kocaeli Çocuk Gelişim ve Eğitim Derneği sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Hapishanede anneleriyle kalan çocukların hayatlarının hemen başında suç ve demir parmaklık kavramları ile tanışmasına rağmen onları diğer çocuklar gibi yaşamalarını, büyütülmelerini ve eğitilmelerini sağlamak bu anlamda onlara destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Kocaeli Çocuk Gelişim ve Eğitim Derneği ( KOÇGED ) Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, bunun içinde 'Elinden Tutsak' adını verdikleri bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını söyledi.

Hayatlarının hemen başında suç ve parmaklık gerçeğiyle tanışan çocuklar olduğunu söyleyen Kocaeli Çocuk Gelişim ve Eğitim Derneği (KOÇGED) Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya, çocukların yaşamak için büyütülmeye ve eğitilmeye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Bu ihtiyaçları annelerinin kim olduğundan, hangi ırk ya da dinden olduğundan bağımsızdır. Çocuk seçmediği şeylerden sorumlu tutulamaz. Aynı insan gibi. İnsanlar nerede doğacağını seçemez ancak bu dünyada nasıl bir insan olabileceğini seçebilir. 

Seçtiğimiz şeylerden sorumlu tutulmak adaletin birinci basamağıdır. Bu proje kapsamında KOÇGED olarak destekçilerimiz ile birlikte hazırladığımız içlerinde mama, giysi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan kolilerimizi Gebze Cezaevi’nde ki Adalet Anaokulu’na teslim ettik" dedi.

PROJEMİZİN ADI 'ELİNDEN TUTSAK'

KOÇGED olarak sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını açıklayan Genel Başkan Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya, "'Elinden Tutsak' projenin hayatının hemen başında annesiyle parmaklıklar arasına sıkışmış olan çocuklarımızın, yarın nasıl bir insan olacakları sorusuna cevap ararken doğru tercihler yapabilmesi için bugün 'Elinden Tutsak' diyoruz. Bugün tuttuğumuz o küçük parmaklar, belki bugün arkasında kapalı kaldığı parmaklıkları ortadan kaldıracak çalışmaların içinde olacak. Belki kendi küçük yüreğine umut olan insanların kanatlarıyla içinde bulunduğu zorluklardan güzel bir geleceğe kanat çırpacak. Belki iyi bir eğitim alıp, ailesini de içinde bulunduğu zorluklardan kurtaran bir kahramana dönüşecek" dedi.

TUTMAZSAK HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK
'Elinden Tutsak' değişebilecek çok şey var ama elinden tutmazsak hiçbir şey hiç kimse için değişmeyecek diyen Başkan Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya, "İşte bu inançla minik ruhları parmaklıklara takılmasın diye Gebze Kapalı Ceza evinde anneleriyle birlikte kalan minik yürekler için projemizi gerçekleştirdik. Projemizin ilk kısmında Bayram bu sefer Elinden Tutsak dediğimiz miniklere gelsin istedik. İhtiyaç listesinin ilk bölümünü Gönüllü kahramanlarımız sayesinde tamamladık. Çocuklarımıza kıyafet, ayakkabı ve oyuncaklarını KOÇGED yönetim kurulu olarak teslim ettik. Yardımlarınız ve destekleriniz için tüm gönüllü kahramanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız. 'Elinden Tutsak' projesinin ikinci bölümünde ise en zaruri ihtiyaçlarını ( Mama, Şampuan, Sabun, Kıyafet, Oyuncak, Biberon, vb.) yine Gönüllü kahramanlarımız sayesinde kısa sürede tamamlayarak paketleri çocuklarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık" dedi.

İYİLİK VE GÜZELLİĞİ BERABER İNŞA EDELİM
Ufacık bir gülümseyişe, şefkate, sevgiye hasret olan bu çocuklarımızın hayatına küçük bir dokunuşla onlara bambaşka bir yaşamın kapıların açılabildiğinin altını çizen Başkan Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya, "Onlara iyiliği, sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü anlatabilir; hayal dünyalarını zenginleştirebilir ve kendilerine, ailelerine, topluma faydalı bireyler haline getirebiliriz. Unutmayalım ki; Yarınlarımızı güzelleştirecek olanlar bugün elinden tuttuklarımızdır. 

Bizlere destek vermek çalışmalarımız da yanımızda olup bize güç vermek isteyen dostlarımızı da aramızda görmek istiyoruz. Geleceği birlikte kurtaracağız. İyilik ve güzellik adına yapılabilecek ne varsa hep beraber yapmaya davet ediyorum onları. Bu dernek onların derneği çalışmalarımız da bizlere destek olup omuz verirlerse iyilik ve güzelliği beraber yeniden yeşertebiliriz. 

Bizleri https://www.facebook.com/kocged/ sayfasından takip edebilirler bizimle buradan iletişime geçebilirler yeni projelere beraber koşturabiliriz" dedi. 


Son Güncelleme: 06.08.2018 11:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37