banner55

Köprübaşı ve Beşköylüler, Gebze Antik Kafe’de bir araya geldi

Köprübaşı ve Beşköylüler, Gebze Antik Kafe’de bir araya geldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Mart 2019 Salı 16:28
Köprübaşı ve Beşköylüler, Gebze Antik Kafe’de bir araya geldi

 

Başköy Sosyal ve Ekonomik Gelişme Gurubu tarafından kurulan www.beskoyluyuz.biz web sitesinin 17. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program Türkiye de bulunan bir çok Trabzon, Köprübaşı ve  Beşköy’lü hemşerilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa Kocaeli Vali Hüseyin Aksoy, İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, Balıkesir Ağır Ceza Hakimi Fatih Aksoy, Köprübaşı M. Eğitim Müdürü Dursun Yazıcı, Sakarya Erenler M. Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy, İmam Hatip ve İlahiyat Platformu Başkanı Selahattin Yazıcı, Köprübaşı Dernek Başkanı Osman Karamehmetoğlu, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Zafer Aksoy, Saadet Partisi Köprübaşı Belediye Başkan  Adayı Bayram Aydın, Ak Parti  Köprübaşı  Bel. Başk. Adayı Başkanı Ali aydın, BBP Köprübaşı Belediye Başkanı Adayı Atilhan Sancak, Beşköy Muhtar Adayı Fatih Aydın, Muhammet Yamakoğlu, Ak Parti Gebze ilçe Başkanı İrfan Ayar, CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Recep Dursun, CHP Gebze  ilçe Başkanı Musa Yılmaz, SP Gebze Belediye Başkan Adayı Burcu  Çetinkaya, SP Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Köprübaşı Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu, Düzce Dernekler il Müdürü Yunus Karaman, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Gebze Trabzonlular Dernek Başkanı Necdet Demirtaş ve çok sayıda dernek üyeleri katıldı.

Programın taktım tanıdım ve sunuş konuşmasını Özel İlim Okulları Müdürü Halil Bulut yaparken, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Onay şunları söyledi:

Yıllar önce  ilk burada  Gebze’de hemşerilik temeli esası üzerine, Beşköy sel felaketinden hemen sonra kurulan Beşköy Derneği’ni Bursa ve İstanbul’daki hemşerilerimizin çabalarıyla devam etmiştir.  

2002 yılı Mart ayında yayın hayatına başlayan, sosyal medyanın en kıt olduğu zamanlarda  internet erişimini sağlayan  gözünüz, kulağınız tüm hemşerilerimizin iletişim ağı  www.beskoyluyuz.biz  haber sitesi 17. yılında sizlerle beraber bu mutluluğu  ve gururu paylaşmanın, burada aynı havayı solumanın heyecanını yaşamaktayız.

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in konuşmasının ardından, İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş ve Köprübaşı Milli Eğitim Müdürü Dursun Yazıcı da kısa bir konuşma yaptı. 

Son olarak bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise şunları söyledi:

Bugün Beşköylüyüz.biz organizasyonunda Gebze ilçemizde buluşmuş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Köprübaşı ilçemiz nüfus itibariyle baktığımızda orada yaşayanların sayısı 4 ile 6 bin arasında değişiyor. Köprübaşı nüfusuna ise kayıtlı olan 36 bin insanımız bulunuyor. En fazla Köprübaşılı insanımızın yaşadığı kent İstanbul. İstanbul’dan sonra Kocaeli 2. sırada yer alıyor. Bunlar nüfus kayıtlarını aldırmamış olanlardır. Ayrıca nüfus kayıtlarını aldırmış olup da Köprübaşılı olan çok sayıda hemşerimiz var. 

Köprübaşı tarıma dayalı geçimini sağlamak için uygun fiziki şartların olmadığı bir yer. İnsanlarımız hayat mücadelesi için Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerine taşınmak durumundadır. Bu noktada da gittikleri yerlerde çalışarak, mücadele ederek belirli aşamaları yakalamış insanlarımızı görüyoruz ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bir araya gelerek, hemşerilerin dayanışmasını sağlamak oldukça önemli. Zaman zaman kopukluklar olabiliyor ve bu tür organizasyonlarda ortak dayanışma kültürünü geliştiriyor. Hangi noktada da olursak olalım memleketimizi mutlaka unutmamamız gerekiyor. 

Bu internet haber sitesi www.beskoyluyuz.biz  bu anlamda önemli bir faaliyeti bugün ortaya koyuyor. Hep bir arada ülkemizin gelişmesine katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. 

Vali Aksoy konuşmasından sonra organizasyonda emeği geçen başta Gebze Antik Kafe sahibi Adem Bulut olmak üzere herkese teşekkür etti.

Son Güncelleme: 19.03.2019 21:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37