banner55

KOÜ, KARTEAM Projesi'yle sanayici ile buluşuyor

KOÜ, KARTEAM Projesi'yle sanayici ile buluşuyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ağustos 2018 Perşembe 11:54
KOÜ, KARTEAM Projesi'yle sanayici ile buluşuyor
Çeyrek asırlık tecrübesiyle bölgesinin ve Türkiye'nin katma değer üretimine destek veren Kocaeli Üniversitesi, sanayici ile buluşmaya devam ediyor. Geliştirdiği işbirliklerini en verimli şekilde kullanan Üniversitemiz, sanayi üretimine katkı sunarken AR-GE faaliyetlerine büyük destek veriyor.

Çeşitli kurum ve sanayi kuruluşlarıyla işbirliklerini arttıran Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleri ve Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında geliştirdiği Kartepe Test ve Araştırma Merkezi (KARTEAM) Projesi ile sanayicilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılarken AR-GE faaliyetlerine de destek oluyor.
Uzunçiflik Nuh Çimento Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyet gösteren KARTEAM hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Prof.Dr. Engin Özdemir, KARTEAM’in kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Özdemir şunları söyledi:

KARTEAM Projesi; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen üniversitemiz adına bizim yürütücülüğünü yaptığımız ortağımızın da Kocaeli Sanayi Odası olduğu bir projedir. Sanayicilerin, özellikle bölgemizde ki KOBİ, otomotiv sektörü, makine sektörü ve metal sektörüne test ile muayene hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. 

Bu test merkezinin ilk projelendirilme aşamasını Kocaeli Sanayi Odası ile birlikte şekillendirdik ve gelen bilgiler doğrultusunda projeyi kurgulayıp, cihazları belirledik. Alt yapısı sağlam olduğundan projemiz kabul edildi. Bu süreçte Rektörümüz sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü de bize gereken yardımları sağladı. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz. 

Birçok kuruluşa destek ve AR-GE faaliyetleri

KARTEAM’in birçok firmaya çok çeşitli hizmetler verdiğini belirten Prof. Dr. Özdemir, "Hizmet Ofisi, Tahribatlı Muayene Laboratuvarı, Tahribatsız Muayene Laboratuvarı ve Numune Hazırlama Birimi ile sanayicilerimize hizmet veriyoruz. Süreç şu şekilde ilerlemekte; sanayiciler bize numune gönderiyor ve bizde onları standartlara uygun hazırlıyor, daha sonrasında ise test ve muayene kısmında inceliyoruz.

Dolayısıyla sanayicimiz büyük bir kolaylık yaşıyor. Hem standartlara uygun numune elde etmiş oluyor hem de test ve muayenesi gerçekleştirilmiş numuneyi sonuç ve raporlarıyla birlikte alıyor. Bu süreci bir iş günü içerisinde tamamlıyoruz. Sadece standart testleri değil aynı zamanda standart olmayan, firmaların isteği doğrultusunda AR-GE testlerini de yürütüyoruz.

KARTEAM’i diğer test firmalarından ayıran en önemli özelliklerden biri de budur. Hem üniversitelere hem de özel sektörden firmalara burada hizmet veriyor, prototip tasarım ve imalatı çıkartıyoruz. Ege Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi’ne Elektrik Motoru Test Platformu yapmaktayız. Bu multidisipliner bir iş. Bizden istenilen projenin tasarımını yapıyor, aynı zamanda üretiyor ve testlerini yapıyoruz. Sıfırdan projeyi gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Ekibimiz en büyük avantajımız

Ekip olarak KARTEAM projesine yoğun emek verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Engin Özdemir şu ifadeleri kullandı:

İSO 9001 Kalite Standartları belgemizi aldık. Bu bir yıllık süreçte eğitimlerimiz oldu, dokümanlarımızı hazırladık ve bu alt yapıyı da 17025 akreditasyonunu almak üzere gerçekleştirdik. Burada yaptığımız testlerin uluslararası geçerliliğini alması için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz.

TSE ile görüşmelerimiz devam ediyor, bize yapacağımız çalışmada yön vermek için gerekli bilgileri verdiler. TSE’de yapılan testlerin uluslararası geçerliliği mevcut ve bu kurum kendi akreditasyonu ile birlikte, laboratuvarlar arası testlerin geçerliliğini de organize eden bir kuruluş olarak, bizi de kendi laboratuvar havuzlarının içerisine koymak istiyorlar.

Biz de TSE çatısı altında onaylı laboratuvar haline de gelmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Akademik personelle birlikte idari personellerimizde kalite süreçlerinde özellikle doküman kısmında oldukça yardımcı oldular, onlara da teşekkür etmek istiyorum, herkes işin bir ucundan tuttu ve dolayısıyla başarı geldi.

KARTEAM Yönetim Kalite Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Ersoy Kelebekler ile laboratuvar sorumlusu Öğr. Gör Ahmet Çalışkan ise KARTEAM’in üniversiteye bağlı olmasının büyük bir avantaj olduğunu söyleyerek test sürecinin hızla tamamladığını ve sanayici ile aralarında profesyonel bir ilişki kurduklarını vurguladı.


Son Güncelleme: 02.08.2018 12:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37