KOÜ'deki sevimli dostlar için 15 bölgeye yemek bırakılıyor

KOÜ'deki sevimli dostlar için 15 bölgeye yemek bırakılıyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Ocak 2019 Çarşamba 12:00
 KOÜ'deki sevimli dostlar için 15 bölgeye yemek bırakılıyor
Hayvanlar bizlerin sessiz dostlarıdır. Bireyler olarak hayvanların yaşama haklarına saygı gösterdiğimiz zaman onları korumak için gerekli çabayı da kendiliğinden göstermiş oluruz. Kocaeli Üniversitesi de bu bilinçle başta Umuttepe Yerleşkesi olmak üzere tüm yerleşkelerinde çok sayıda sevimli dostları misafir ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü Başkanı Metehan Evsen, kulüp olarak yürütülen çalışmalar ile ilgili ve soğuk havalarda sevimli dostlarımıza nasıl yardım edebileceğimiz konusunda açıklamalarda bulundu. Ev veya yurt fark etmeksizin kapıların önüne bir kap su, yemek artığı, mama koyarak en azından sokaklarda kaldıkları zamanlarda karınlarını doyurmaya yardımcı olunabileceğini belirten Evsen, "Bunun yanı sıra Hayvanlar sokaklarda soğuk betonlarda yatıyorlar. Yatacakları yerlerin altına karton, minder veya bez gibi eşyalar koyarak daha rahat yatmaları sağlanabilir" dedi.

Hayvanların sevgiyi sezebileceğini kaydeden Evsen, "Hayvanların altıncı hisleri kuvvetlidir. Eğer bizler onlara sevgi ile yaklaşırsak onlar kendilerinin sevileceğini anlayıp bize sevgi ile karşılık vereceklerdir. Örneğin; hayvan kuyruk sallıyor ise bu beni sevin anlamına geliyordur fakat kuyruk sallamıyor ise sizden korktuğunu belli ediyor ve bana yaklaşmayın demek istiyordur" ifadelerini kullandı.

KOÜ Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü olarak hayvan besleme ve sahiplendirme çalışmalarından da bahseden Metehan Evsen, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Hafta içi 5 gün kampüs içinde 11 kampüs dışında 4 farklı bölgemiz olmak üzere toplam 15 farklı bölgeye yemek bırakıyoruz. Bu yemekleri okulumuz yemekhanesinden topluyoruz. Beslenmeleri dışında sevimli dostlarımızı sahiplendirme çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Sahiplendirme konusunda bazı kurallarımız var. Örneğin, önce bireylerle görüşme gerçekleştiriyoruz. 

Nasıl bakacaklarına yönelik bilgiler alıyor, onlara şartlarımızı sunuyoruz. Şartlarımızı kabul ettikleri takdirde hayvanlarımızı kendilerine teslim ediyoruz. Tabi bununla da bitmiyor, her ay hayvanların durumunu kontrol ediyor, şartların yerine getirilmediğini, hayvanların uygun şartlarda bakılmadığı veya kötü muamele gördüklerini anladığımız takdirde dostlarımızı geri alıyoruz.

Son Güncelleme: 23.01.2019 12:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37