Mağduriyetler acil giderilmeli

Türk Sağlık Sen, CHP ve MHP'yi ziyaret etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Eylül 2016 Salı 09:54
 Mağduriyetler acil giderilmeli
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ operasyonları kapsamında açığa alınan kamu çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılar, mağduriyetler hakkında Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlıklarını ziyaret ettiler.
MAĞDURİYETLER HAKKINDA HAZIRLAMIŞ DOSYAYI İL BAŞKANLARINA VERDİLER 
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Denetleme Kurulu  Başkanı Erkan Temel ile birlikte 15 temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ operasyonları kapsamında açığa alınan kamu çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılar mağduriyetler hakkında, Cumhuriyet Halk Partisi “CHP” Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve Milliyetçi Hareket Partisi “MHP” Kocaeli il Başkanlıklarını Aydın Ünlü’yü makamlarında  ziyaret ettiler. 

Şube Başkanları Kamuda açığa almalar ile yaşanan mağduriyetler hakkında İl Başkanlarını bilgilendirerek konunun Parti Genel Merkezlerine taşınmasını İl Başkanlarından talep eden Sendika başkanları Mağduriyetler hakkında hazırlamış dosyayı il Başkanlarına verdiler.  

İLK ZİYARET CHP İL BAŞKANLIĞI’NA 
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, ilk ziyaretlerini CHP İl başkanlığına gerçekleştirdiler. 

Sendika başkanları Çeker ve Oypanı İl Başkanı Sarıbay karşıladı.  Yapılan görüşmeye CHP İl Saymanı Naim Keskin, İl Başkan Yardımcısı Bilgi Dehmen İl Eğitim Sekreteri Ali Aktepe, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akar da katıldı. 

SARIBAY: OHAL’LE HAKSIZLIKLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ

Çıkarılan KHK’lar ve FETÖ operasyonlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şunları kaydetti: “Adam suçlu olabilir sen Suriyeli’yi gözetiyorsun. Kendi ülkendeki vatandaşların ailelerine çocuklarına sahip çıkman gerekir. 

Bunlara sahip çıkmıyorsun. Adliye’nin çevresindeki barikat çalışma huzurunu bozuyor bu doğru değil. 17¬25 Aralık diyorlar ama Milat 2004’dür. MGK toplantısında bu konu gündeme gelmiş ve bu yapının faaliyetlerinin takip edilmesi gerektiği belirtilmiş” diyen İl Başkanı Sarıbay; “Fakat 6 ay öncesine kadar ‘özledik gel’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. Maalesef algı yönetimiyle bunları örtmeye çalışıyorlar fakat hiçbir zaman örtemeyecekler”dedi. 

Başkan Sarıbay;  “Kimse yargının adaletin önünden kurtulamaz. Bunların hepsi hukuksuzluktur.  Maalesef algı yönetimi ve OHAL’le bunların üstünü örtmeye çalışıyorlar ama örtemeyecekler. Hiç kimse hukukun önünde duramaz” diyen İl Başkanı Sarıbay; “Görevden almalar ihraçlar oluyor. Her yerde açığa alınacak isim var. CHP’de var diyorlar ama yok mu? CHP’de var, Diyanet’te var, Milli Eğitim’de var, poliste askerde var ama bir tek  AKP’de yok” dedi.


İKİNCİ ZİYARET MHP İL BAŞKANLIĞINA
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, ikinci ziyaretlerini MHP İl başkanlığına gerçekleştirdiler. Sendika başkanları Çeker ve Oypan’ı İl Başkanı Ünlü karşıladı.  Yapılan görüşmeye MHP İl Başkan Yardımcısı Ercan Bayrak, Hamza Güloğlu, Sami Acık Göz, Gürcan Kolay katıldı. 

Sendika başkanlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Ünlü Yapmış olduğu konuşmada;  MHP İl Başkanı Aydın Ünlü;  “15 Temmuz bir travmadır” diyen Ünlü, MHP genel merkezinin de mağdur vatandaşlar için bir komisyon oluşturduğunu, mağdur kamu  çalışanların da bu süreçte sabırlı olması gerektiğini  söyledi.

ÜNLÜ; 15 TEMMUZ TRAVMADIR
MHP Kocaeli  İl Başkanı Aydın Ünlü,  "Bugün MHP Kocaeli teşkilatları ve genel merkezi süreçle alakalı bir komisyon kuruldu. 15 Temmuz bir tramvaydı" diyen  İl Başkanı Ünlü; "Devlet bir travma yaşadı. Mağdur olanlar vardır. Biz de şunu söylüyoruz. Devletin travmayla aldığı bir karar. Her açığa alınan terör örgütü mensubu değil. Meclis’in açılmasıyla birlikte biz inanıyoruz ki mağdur vatandaşlar yeni KHK ile görevlerine geri dönecek.  

Herkesin kafası karışık. Devletin de kafası karışık. Biz vatandaşımızı seviyoruz. Evet 2 aya yakın bir süreç geçti. 1 Ekim itibariyle yeni KHK larla bu vatandaşlarımızla alakalı bir süreç başlayacaktır.  Ama kimse bunu unutmasın 15 Temmuz bir travmadır ve bunun müsebbipleri vardır. Biz bu devletin evlatlarıyız. Bu süreci sakin geçirmek zorundayız. Suçsuz insanlar hak ettikleri mertebeye gelecektir” dedi.

HUKUKÇULAR AĞIRLIKLI OLMALI
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’dan sonra konuşan Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan;  “Cumhurbaşkanın talimatları doğrultusunda KHK’larla ilgili kamu görevlilerinin soruşturulması ile ilgili kurullar oluşturulacağı açıklandı fakat hala yapıları belirlenmedi. Biz haksız yere açığa alınanlar ile ilgili konuşuyoruz. 

AİHM’ye kadar gidecek bir süreç oluşursa bunun süresi en az 4¬-5 yıl. Valilikler’de oluşacak kurulda hukukçuların ağırlıklı olması gerektiğini düşünüyoruz.  Burdaki kurulda olumsuzluklar bertaraf edilmeli, konu yargıya intikal etmeden oluşturulacak bu kurullarda çözülerek yargının yükü hafifletilmeli,  Valilik bünyesinde oluşturulacak kurulda titiz bir çalışma yapılarak  haksızlığa uğramış kamu çalışanlarının sorunları bur da çözülmek suretiyle mağdur olanlara devlet tazminat ödemekten kurtarılmalı. 

Valilikler’de  oluşturulan kurul aksi takdirde gidin mahkemede kendi işinizi çözün derlerse bu toplumsal olarak olumsuz bir durumun yaşanmasına neden olacaktır. Bazı arkadaşlarımızın 10 gün sonra görevde yükselme sınavları vardı fakat 65 gündür açıkta olan arkadaşlarımız var. Bu insanlara ne sebeple açığa alındığı bildirilmemiş ve ‘sen vatan hainisin’ denilmiş. Kimse iradesini ortaya koyamıyor. Soruşturmaları kimin yapacağı daha belli değil” dedi.

SUÇLULARIN YAKALANMASI VE KAMUDAN TEMİZLENME
Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan’ın ardından konuşan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “15 Temmuz’da gecesi devletimize ve milletimize karşı yapılmış olan hain saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının gerçekleştirilmesinde katkısı olanlarında en ağır şekilde cezalandırılmasından yanayız. Cezalandırılması içinde devlet neyi yapması gerekiyor ise onu yapmalı kimsenin gözünün yaşına bakmamalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız “ At izinin it izine” karıştığını söyledi. Bu doğru bir tespit. Suçluların yakalanması ve Kamudan temizlenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın samimi gayretleri var fakat ne yazık ki aynı samimiyet  İlimizde Hükümeti temsil eden siyasi yapılda, Belediye başkanlarında ve Hükümetin temsilcileri olan kurum amirlerinde yoktur. 
 
İÇLERİNDEKİ FETÖ’CÜLERİ TEMİZLEMEK İÇİN YOĞUN MESAİ HARCIYORLAR
Sendika başkanları olarak kamuda yaşanan sıkıntıları birinci elden  Hükümeti  ilimizde siyaseten temsil eden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne de iletmek için resmi yazı  ile randevu talebi yazısı ile  baş vurmamıza rağmen, Hükümetin ilimizdeki siyasi temsilcileri kendi içlerindeki FETÖ’cüleri temizlemek için yoğun mesai harcadıklarından, biz çalışanların temsilcileri sendika başkanlarına bu konuda kısıtlı zamanlarını ayıramadıklarına inanıyoruz. 

Bu konudaki samimiyetlerinden en ufak bir şüphemiz yoktur. Devletin içine sızmış şer odaklarının temizlenmesinde Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın göstermiş olduğu samimiyet ildeki siyesi temsilcilerde yoktur. Burada biz kimin samimi olup olmadığını çok net anladık.

AKP’DE İLDE İLÇEDE GÖREV YAPAN HANGİ İSİM ÇOCUĞUNU O OKULLARA YOLLAMADI?
Bazı kurumlarda açığa alınanlarda savunmaları istendi, en azından ne ile suçlandıklarını biliyorlar, bu konudaki savunmalarını idarelere verdiler. Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerde açığa alınanlardan daha savunmaları dahi alınmadı. 

Bir insana suçlusun deyip suçunu söylemediğinizde bunu zamana bıraktığınızda o kişiyi öldür daha iyi. Açığa alınan kamu görevlilerinin bir çocuğunu ismi gecen okullara göndermiş, okulun harçlarını ilgili bankaya yatırmış veya ev kredisi almış diye açığa alınıyor. 

Buradan kamuoyu huzurunda soruyorum. Hangi bürokrat, hangi belediye başkanı, hangi Adalet ve Kalkınma Partisi’nde il de, ilçe de görev yapan hangi isim çocuğunu o okullara yollamadı?” dedi. 



Son Güncelleme: 27.09.2016 23:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37