Mağduriyetler dosyasını Ceyhan’a teslim ettiler

'Suçsuz olanların göreve başlatılması gerekir'

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Eylül 2016 Perşembe 08:54
Mağduriyetler dosyasını Ceyhan’a teslim ettiler
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alınan, ihraç edilen kamu görevlilerinin mağduriyetleri ve sıkıntıları hakkında görüşmek için Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı makamında ziyaret ettiler. 


Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ile birlikte Sağlık ve Büro iş kollarında görev yapan kamu çalışanlarının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açığa alınan, İhraç edilen kamu görevlilerinin mağduriyetleri ve sıkıntılar hakkında Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli il Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı makamında ziyaret ettiler. 

Ziyarette Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcıları Orhan Faruk Barış ve İshak Yıldırım’da hazır bulundu. Şube Başkanı Çeker ve Oypan açığa alınan ve memuriyetten İhraç edilen  kamu görevlileri ile hakkında hazırlandıkları dosyayı İl Başkanı Ceyhan’a teslim ettiler. 

SUÇSUZ OLANLARIN GÖREVE BAŞLATILMASI GEREKİR
Şube başkanları, 15 Temmuz’dan sonraki yaşanan süreçte sapla samanın karıştırıldığı,  kurunun yanında yaşında yakılmaya çalışıldığı görüldüğünü ifade ettiler. Açığa alınan üyelerin bu zamana kadar savunmalarının alınmadığı için açığa alınan kamu görevlileri ne ile suçlandıklarını dahi bilmediklerini Ceyhan’a söyleyen şube başkanları, açığa alınan kamu görevlilerinin savunmalarının bir an önce alınması için işlemlerin hızlandırılması, gerçek suçluların tespit edilerek  en ağır caza ile cezalandırılması gerektiğini, suçsuz olanların ise göreve iade edilmesi gerektiğini, söylediler.
 
ALTERNATİF KURUL LİSTESİNİ CEYHAN’A SUNDULAR
Şube başkanları, Valiliklerde kurulacak kurulları önemsediklerini, kurulların kimlerden oluşacağı hakkında şu ana kadar bir genelge veya yönetmenlik yayınlanmadığı, bu çalışmanın mağduriyetleri asgariye indireceği için gerekli adımların hızlı bir şekilde atılması gerektiği ve valiliklerde oluşturulacak kurul hakkında şube başkanları hazırlamış oldukları alternatif  kurul listesini İl Başkanı Ceyhan’a sundular. 

Ceyhan, duyarlılıklarından ve ziyaretleri için şube başkanlarına teşekkür etti. Çeyhan, dosyadaki konuları gerekli yerlere ileteceğini ifade etti.  




Son Güncelleme: 30.09.2016 23:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37