Mahalleler afete hazırlanıyor protokolü imzalandı

Cumhuriyet mahallesi pilot bölge seçildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Ekim 2016 Cumartesi 00:01
 Mahalleler afete hazırlanıyor protokolü imzalandı
Büyükşehir, Kocaeli Üniversitesi ve AFAD arasında ‘’Kocaeli Mahalleleri Afete Hazırlanıyor’’ konulu eğitim protokolü imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Müdürlüğü tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Antikkapı’da gerçekleştirilen törene Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman, AFAD İl Müdürü  Salim Tekoğul, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. İmzalanan protokol ile Kocaeli’de oluşacak her hangi bir afet için mahalleler bilinçlendirilecek.

İLK MÜDAHALE HER ZAMAN ÖNEMLİDİR
Protokol imza töreninde Kocaeli’de afetlere karşı her an hazır olmamız gerektiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, biz ilgili çalışmaları sürekli gerçekleştiriyoruz. Bu imzalanan protokolle afetin her türlüsüne karşı vatandaşlarımıza eğitimler gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında öncelikle bir pilot bölge belirleyecek ve eğitimlere başlayacağız. Afetlerde ilk müdahale her zaman çok önemlidir. Bu eğitimler ile bu müdahale için çalışacağız‘’ diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ
Her iki kurum ile de birlikte çalışmaktan memnun olduğunu dile getiren KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Akman, ‘’Üniversite olarak güzide iki kurumla işbirliği yapmaktan çok memnunuz. Bu protokolün Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyor, elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızı belirtmek istiyorum‘’ dedi.

AFETLERDEN DERS ALDIK
Protokol imza töreninde afetlerden gerekli dersler alınarak çalışmaların bu yönde ilerlediğini bildiren Kocaeli AFAD İl Müdürü Tekoğul, ‘’AFAD olarak  bu projede yer almaktan dolayı sevinçliyiz. Bu projeyle ilk müdahaleye odaklı eğitimler gerçekleştireceğiz. Mahallelerimizi bilinçlendirmek en önemli hedefimiz. Projede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi ile ortak çalışmaktan dolayı oldukça memnunuz. Protokolün tüm Kocaeli’ye hayırlı olmasını dileriz ‘’ diye konuştu.

CUMHURİYET MAHALLESİ PİLOT MAHALLE SEÇİLDİ
Pilot mahalle olarak seçilen İzmit ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nden başlayarak bir buçuk yıl boyunca Kocaeli’nin farklı mahallelerinde afet gönüllü gruplarına eğitimler yapılacak. Mahallelerde Temel Afet Bilinci Eğitimi, İl Yardım Eğitimi, Yangın Eğitimi, Hafif Kurtarma Eğitimi ve Psikolojik İlk Yardım eğitimleri gerçekleştirilecek.

 
Son Güncelleme: 15.10.2016 22:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37