MARİMDER 30 ülkeden Arap iş adamlarını Kocaeli'ye getiriyor

MARİMDER 30 ülkeden Arap iş adamlarını Kocaeli'ye getiriyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ekim 2017 Pazar 12:06
MARİMDER 30 ülkeden Arap iş adamlarını Kocaeli'ye getiriyor

Marmara İş Adamları ve Müteahhitler Derneği, TÜBİTAK MAM ve TSE yöneticilerini ağırladığı toplantıda yeni deprem etkinliğiyle Arap iş dünyasını Kocaeli'de ağırlayacağı toplantıyı duyurdu.

1994 yılında Zeki Gedikoğlu öncülüğünde Gebze Müteahhit ve İş Adamları Derneği adıyla kurulan, 17 Ağustos 1999 depreminden bir sene önce düzenlediği deprem panelinin önemi asrın afeti yaşandığında anlaşılan, günümüzde 11 ile yayılan şubeleri ve 1000’e yakın üyesiyle bölgesel içerikli ulusal ve evrensel bir görünüm alan Marmara İş Adamları ve Müteahhitler Derneği – MARİMDER uzun süren suskunluğunu bozdu. 

Barış Mahallesi’nde Dillioğlu Restaurant’ta düzenlenen toplantıda TÜBİTAK MAM ve TSE’nin mevcut ve eski yöneticileri ile Kudüslü konuklar ağırlandı. Yeni bir deprem konulu etkinlik ile Arap iş dünyasının ilimizde ağırlanacağı toplantının duyurusu yapıldı. 

NİTELİKLİ PROJELERİ NİTELİKLİ İNSAN ÜRETİR 
MARİMDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasına TÜBİTAK MAM ve TSE’nin üst düzey yöneticilerine yönelik böylesi bir kahvaltıyı düzenleme ihtiyacı duyduklarını belirtip, tüm konuklarına katılımlarından ötürü teşekkür ederek başladı. 

Derneğin geride kalan 23 yıl içinde gerek ülkemizde, gerekse dünyada ses getiren projelere imza attığını hatırlatan Gedikoğlu konularıyla ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilerle istişareye büyük önem verdiklerini, bu maksatla düzenledikleri toplantının arkasının geleceğini kaydetti. Nitelikli projelerin ancak nitelikli insan gücü ile üretilebileceğine dikkat çekti.

ALAETTİN KURT’UN SİYASİ ÇIRAĞIYIM 
1994’te kurulan derneklerinin kabına sığmadığını, önce Kocaeli, ardından Marmara’ya açıldığını belirten Gedikoğlu, hazırladıkları projeler ve gündeme getirdikleri konularla Bakanlıklar başta yerel yönetimler dahil konularıyla ilgili her kurumda kabul gördüklerini söyledi. 

1998 yılında henüz kimsenin aklında yokken Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (Günümüz Gebze Teknik Üniversitesi) düzenledikleri deprem konferansına çok kişinin, “Başka işiniz mi yok sizin?” diye yaklaşım sergilediğini, bir sene sonraki depremde ise başka DYP eski Milletvekili Alaettin Kurt ve ailesi olmak üzere çok canların yitirildiğini hatırlatan Gedikoğlu, “Merhum Alaettin Kurt’un siyasi çırağıydım” dedi.

30 ÜLKEDEN ARAP İŞ ADAMLARI KOCAELİ’YE GELİYOR
İzmit Belediyesi ile birlikte düzenledikleri deprem konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasının da ilk garipsendiğini ancak olağanüstü bir katılım sağlandığını kaydeden Gedikoğlu, çalışmalarının yerellik ve bölgesellikle sınırlı kalmadığını, Türk Arap İş Adamları Ekonomik ve Kültürel İş Konseyi Toplantıları ile dünyaya açıldıklarını belirtti. Gedikoğlu benzer içerikli bir toplantının 25-30 ülkeden sağlanacak katılımla Kocaeli’de düzenleneceğini söyledi.

TOPLANMA YERLERİ AVM’LERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
Yine depremle ilgili olarak gerek ulusal gerek uluslararası düzeyde ses getirecek bir programın protokol aşamasında olduğunu belirten Gedikoğlu, "Deprem ve afetler sonrası, bir nükleer saldırı sonrası nerede toplanacağımıza dair ne yerimiz, ne bilgimiz var. Çeşitli şehirlerde daha önce belirlenen benzer yerler AVM’lere peşkeş çekildi" diye konuştu.

ASİL VE FAHRİ ÜYELİKLER
Dernek olarak asli ve fahri olmak üzere iki tip üyelik çalışması yaptıklarını belirten Zeki Gedikoğlu; Avukatlar Oğuzhan Taptık ve Haktan Kalıntaş ile TSE Uluslararası Gözetim Muayene’de baş araştırmacı olarak görev yapan, Çayırova’daki Kırşehirliler Derneği Başkanlığı’nı sürdüren Fatih Soylu’nun derneklerinin yeni üyeleri olduğunu söyledi. 
AŞURE GÜNÜ: ZULÜM HEP VAR
Toplantının düzenlendiği günün aynı zamana Aşure Günü olduğunu hatırlatan Gedikoğlu, “Zulüm o zamanlar da vardı, bu dönemde de var" dedi. 
Gedikoğlu katılımcılara da, "Hepiniz vatanını milletini seven, toplum için faydalı işler yapmaya çalışan insanlarsınız. Birlikte güzel çalışmalar, projeler gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

MESCİT OLMAYAN TÜBİTAK MAM’A CAMİ KURULDU 
Eski bir TÜBİTAK MAM çalışanı olduğunu hatırlatan Zeki Gedikoğlu, "TÜBİTAK MAM’da görev yaptığım yıllarda mescit yoktu, sorun yaşardık. Kurumdan ayrıldım, Gebze Belediye Meclis üyeliği yaptığım dönemde bir gün dönemin TÜBİTAK MAM Başkanı Ömer Kaymakçalan aradı. Belediyeden bir talepte bulundu. Ben de kendisinden ricam olduğunu söyledim. Personel önereceğim zannetti. Mescit yapılması için arazide yer tahsisi yapmasını istedim. Ardından belediye imar planında işletip TÜBİTAK MAM içine cami kuruldu” dedi. Gedikoğlu iki kısa anısını daha anlatıp konuşmasını tamamladı.
 
KURT: 50-100 YILLIK MASTER PLAN YAPILMALI
TÜBİTAK MAM idarecilerinden, Öz Büro-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı, DYP Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’un kardeşi Celalettin Kurt konuşmasında kentleşmeye değinerek Kocaeli’nin 50-100 yıl süreli master plana ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Gebze Bölgesi’nde beşinci ilçenin kuzeye, Denizli – Mollafenari civarına kurulacağını öngören Celallettin Kurt bu öngörüye uygun imar planı uygulanması gerektiğini söyledi.

KENDİNİ FİNANSE EDEN DALÇIK PROJESİ 
Her platformda doğru bildiğini söylediğini kaydeden Celalettin Kurt, Anibal Sapağı’nda halen devam eden dalcık projesine ilişkin olarak da, "Zeki bey bu dalcığın Feniş önü, Çayırova civarından çıkması gerektiğini söylemişti. Ancak bence bulunduğu yerden başlangıçla Gebze eski Öğretmenevi’nin mevkiinde sona erecek, kendisini üzerinde yer alacak iki katlı işyerleri ve oluşacak çarşı ile finanse edecek bir projeydi" diye konuştu.

ÖNLEM ALINMAZSA MARMARA – KARADENİZ BAĞLANTISI TIKANIR
Toplantının düzenlendiği mahalledeki 24 metre genişliğindeki Ahmet Penbegüllü Bulvarı ile terminale uzanan caddenin Marmara’yı Karadeniz’e bağlayan güzergah olacağını gereken planlamanın yapılmaması halinde tıkanacağını öngören Kurt, sağlıklı kentleşme için plan ve projenin büyük önem taşıdığını söyledi.

TÜBİTAK MAM VE TSE’DEN KONUKLAR
Toplantının hukukçu konukları Oğuzhan Taptık ve Haktan Kalıntaş ile TÜBİTAK MAM ve TSE’den konukları TÜBİTAK MAM Güvenlik Müdürü Sabri Emecan, TSE idarecilerinden Fatih Soylu, yine TÜBİTAK MAM’dan Makine Mühendisi Halil İbrahim Emre, Elektronik Mühendisi Murat Eren, Çevre Başuzmanı Osman Çolak, Abdullah Türkmenler, 2004’te TÜBİTAK MAM’dan ayrılarak kendi işyerini kurup üretime başlayan Elektronik Yüksek Mühendisi Celalettin Karaman ve Mahmut Görük toplantıda kendilerini tanıtıp iyi niyet dileklerini iletti. 

ZEKİ GEDİKOĞLU ATALARININ TORUNLARINI AĞIRLADI
Toplantının en renkli konuğu ise Gedikoğlu Vakfı Başkanı Ergün Gedikoğlu oldu. Zeki Gedikoğlu konuğunu, “Soyumuz 100 sene önce Erzurum’dan Hatay, Ankara ve Sinop’a göç etti. Sürekli soyumun peşindeydim. Sinop’ta buldum” dedi. 
Zeki Gedikoğlu bir sülale büyüğü olarak Sinop’ta konvoyla karşılandığını, gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını belirtti. Ergün Gedikoğlu da, 'amcam' dediği Zeki Gedikoğlu’nun bugünkü konumu ve itibarından gurur duyduklarını söyledi. Ergün Gedikoğlu toplantıya kızı Elif Gedikoğlu ile birlikte katıldı.

DİLLİOĞLU RESTAURANT EV SAHİPLİĞİNDE 
Kahvaltılı oplantıya Barış Mahallesi, Ahmet Penbegüllü Bulvarı üzerindeki Dillioğlu Restaurant ev sahipliği yaptı. İstanbul Barosu Avukatları’ndan Ahmet Dilli ve kardeşi Yalçın Dilli tarafından işletilen mekânın sahiplerine gerek ev sahiplikleri gerekse yaklaşımlarından ötürü teşekkür eden Zeki Gedikoğlu dernek üyelerinin aynı yerden çeşitli indirim oranıyla yararlanabileceğini söyledi. 

ÖZCAN:ALAETTİN KURT DA BANA OY VERECEKTİ
MARİMDER Başkanı Zeki Gedikoğlu konuklarını Genel Başkan Yardımcıları Emine Özcan ve Aydın Öztürk, Gölcük Şube Başkanı Osman Kalkan, Pendik Şube Başkanı Ahmet İçim ile birlikte ağırladı. Osman Kalkan’ın kısa bir selamlaması ile başlayan toplantıda Emine Özcan da söz alıp Başkan Zeki Gedikoğlu ile birlikte aynı dernekte yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bir süre önce CHP’den Çayırova Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Emine Özcan toplantıda yer alan Celalettin Kurt’un abisine de atıfta bulunarak, “Merhum Alaettin Kurt ile aynı dönemde, farklı partilerde siyaset yaptık. Ne zaman karşılaşsak birbirimize muhabbetle sarılırdık. Bana, ‘Partin seni layık olduğun yere aday göstersin de rozetimi çıkartıp sana oy vereyim’ derdi” diye konuştu.
 
AİLELER KAYNAŞTI 
Gölcük’ten Harb-İş Sağlık Derneği Başkanı Ercan Özkara, bir dönem AKP’den Çayırova Belediye Başkan aday adayı olan İnşaat Mühendisi Deniz Kolo ve oğlu Fatih Kolo, Jeofizik Mühendisi Volkan Kara, Abdurrahman Karaca, Emine Özcan’ın gelini Gamze Küçük, dernek üyesi Havva Demir, Ergün Gedikoğlu’nun kızı Elif Gedikoğlu, Mehtap Akbalık, Avukat Oğuzhan Taptık’ın eşi Kübra Taptık, Zeki Gedikoğlu’nun kızı Burcu Gedikoğlu, iş adamı Abdullah Türkmenler’in eşi Polana ve kızı Anastasia Türkmenler’in de katıldığı toplantı sohbetle sona erdi.   Aktan Uslu


Son Güncelleme: 01.10.2017 13:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ergün GEDİKOGLU 2017-10-01 14:03:09

Gurur heyecan ve duygunun tavan yaptığı bu özel toplantıya katılmaktan onur duydum Ne mutlu bize ki asırlar sonra vuslatı bitirip amcamız Mehmet Zeki Gedikoğlu ve Ailesini bulup GEDİKOĞULLARI DERNEĞİ ni kuruluş amacına uygun bir yolda olduğunu görmek bizlere nasip oldu haberde yazıldığı gibi Biz asırlar sonra bulduğumuz amcamız 'ın bu denli değerli ve kaliteli insanlar ile ülkemiz için çalıştığını bilmek görmek ve en önemlisi amcamız bu insanların gönlüne taht kurmuş bir konumda kendisi ve soy adimizla birkez daha gurur duydum Bu vesile ile bana ve GEDİKOĞULLARI na bu gururu yaşattığı için değerli amcamıza şahsım ve tüm akrabalarim adına sonsuz teşekkür ederim..

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37