banner55

Mazhar Alanson ile şarkıların perde arkası aralandı

Mazhar Alanson ile şarkıların perde arkası aralandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Mart 2019 Pazartesi 11:57
 Mazhar Alanson ile şarkıların perde arkası aralandı

Kılavuz Gençlik Modeli bünyesinde faaliyet yürüten Akademi Üniversite Birimi Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsünde Mazhar Olmak söyleşisi ve akustik konser düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kılavuz Gençlik Modeli bünyesinde faaliyet yürüten Akademi Üniversite birimi Mazhar Olmak söyleşisi ve akustik konser düzenledi. MFÖ grubunun vokalisti, şarkıcı ve söz yazarı Mazhar Alanson’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye, öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Alanson, geçmişten günümüze müzik hayatının perde arkasından kesitler aktardı. 

PROTOKOL YERİNİ ALDI

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın yanı sıra Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

SIFIRDAN BAŞLAMAK GİBİSİ YOK

Müzik kariyeri hakkında bilgiler veren Mazhar Alanson, “Benim ortaokul arkadaşlarım deftere sürekli 3 tane gitarlı adam çizdiğimi söylüyorlar. O zamanlarda hayatımda ne Fuat ne Özkan ne de gitar vardı. Eniştem tiyatrocu, teyzem operacı, babam ise Atatürk Gönüllüleri Senfoni Orkestrasının kurucularından baş trompetti. Bir müzik ve sanat ortamı içinde büyüdüğüm için sanata doğru itildim. Eğitim hayatımda da kendi kültürümüzden uzakta olsa bile müzikle ilgili eğitim aldım. Gençlere sesleniyorum bu yüzden sıfırdan başlamak gibisi yok" dedi.

HERKES KALBİNİN EKMEĞİNİ YER


Alanson, kendisine olan yoğun ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, “İşte sanatçının gerçek gururu ve sevinci budur. Gençler neye eğiliminiz varsa ve neyi çok seviyorsanız onu üretin. Biz de cebimizde hiç para yokken uğraşıp didindik. Zamanında bir şeyler besteleyip karalayıp kenara koyduk ve şimdi ekmeğini yiyoruz. Kapıyı çalın açan olmadı mı bir daha çalın, yine açan olamasa bile o kapı elbet bir gün açılacaktır. Çünkü herkes kalbinin ekmeğini yer" diye konuştu. 

BATI KÜLTÜRÜ EMPERYALİZMİ ALTINDAYKEN ŞARKILAR YAZDIM

Batı emperyalizminin etkisi altında büyüdüklerini belirten Sanatçı Mazhar Alanson "Ben kendi kültürümle tasavvuf vesilesiyle tanıştım. Bir değişim oldu. İngilizce şarkılar yazardım ve ilk olarak 'Güllerin İçinden' şarkısını Türkçe olarak yazdım. Ben tesadüf diye bir şeye inanmıyorum. 5 milyonluk şehirde bir tanıdıkla karşılaşmak tesadüf olabilir mi? Muhakkak onun bir sebebi var. Burada olmamızın da bir sebebi var" dedi.

ŞARKILARIMIZ ZAMANLA ANLAŞILDI

Alanson, şarkılarının zamanla anlaşıldığına işaret ederek, "İlk zamanlar biraz anlaşılmazdı. Mesela 'Ele Güne Karşı' uzunçalar için yapımcı, 'Bu satmaz' dedi. Sonra yüzyılın uzunçaları seçildi. Müzik konusunda şans ve doğru insanları bulmak çok önemli." diye konuştu.

KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI

Söyleşinin yanında akustik şarkılara da yer veren Alanson, “Yalnızlık Ömür Boyu", "Ele Güne Karşı", "Güllerin İçinden", "Benim Hala Umudum Var", "Bu Sabah Yağmur Var İstanbul'da", "Sarı Laleler" başta olmak üzere birçok şarkıyı üniversiteliler için söyledi. Erken saatlerde salonda yerini alan öğrenciler, yaklaşık 2 saat süren programda Mazhar Alanson’un söylediği şarkılara eşlik ettiler. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda keyifli anlar yaşandı.

41 KİŞİYE İMZALI KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Söyleşi ve konser sonrasında, sosyal medya üzerinden önceden yapılmış olan çekilişi kazanan 41 kişiye imzalı 'Mazhar Olmak' kitabı hediye edildi. Yaklaşık 2 bin öğrencinin katıldığı program Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın Mazhar Alanson’a sarı laleler tablosu ve çiçek takdim etmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 25.03.2019 12:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37