Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Türk Ocakları'nda anıldı

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Türk Ocakları'nda anıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Mart 2019 Cumartesi 21:42
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Türk Ocakları'nda anıldı

 

Büyük Birlik Partisi ve Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 10. yıldönümünde, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanlığı’nın düzenlediği Muhsin Reis isimli panelde anıldı.

Panelin konuşmacıları Büyük Birlik Partisi ve Nizam-ı Alem Ocakları'nda daha önceden görev yapmış Türk Ocağı yönetim kurulu üyeleri Sezin Türkkal ve Mustafa Arha oldu.

DEMİR: SİYASETTE UMDUĞUNU BULAMASA DA GÖNÜLLERDE BULDU

Türk Ocağı Kocaeli Şubesi'nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel Alpay Demir, "Muhsin başkan alacağı oyları değil alacağı sevapları ve kazanacağı gönülleri düşünürdü. Siyasette umduğunu bulamasa da gönüllerde buldu. Bugün Muhsin Reis’in arkasından olumsuz cümle kuran birine şahit olmamamızın nedeni budur.

Seçimler inşallah ülkemiz için istikrara vesile olsun. Allah, memleketimizi terörden, felaketlerden korusun. Allah, ülkemizin birliğini beraberliğini bozmasın. Seçimler bir kavga aracı olmamalı. Sakın akşamları televizyonlara bakıp da liderlere ve onların metotlarına kapılmayın. Sel gider kum kalır. Bu seçim de gidecek ama siz komşu olarak, akraba olarak, hemşehri olarak yine birlikte yaşamaya devam edeceksiniz. Seçimler elbette tartışma alanıdır, elbette eleştiriler yapılacak, adaylar yapacaklarını anlatacak. Ama hiçbir zaman üslup, yüz yüze bakmayı engelleyecek şekilde hakaret ve ithamlarla dolu olmamalı.

Şu sokaktan gidince öbür sokakta rakibiyle karşılaşacak adaylar ve destekçileri, elini uzatıp tokalaşacak kadar arada nezaket bırakmalı derdi ve tavsiyeleri bugün dahi geçerliliğini koruyor. Allah rahmet etsin onu hep güzel hatıralarda yad edeceğiz. Dileriz onun bu yönü bütün siyasetçilerimize örnek olur" diyerek sözlerini katılımcı herkesi davet ettiği bir fatiha ile tamamladı.

TÜRKKAL: BEDEL ÖDEYEN DAVA ADAMI

Başkan Demir’in ardından konuşan Sezin Türkkal ise "Muhsin başkanımızın vefatının 10. senesine geldik. Muhsin başkan 1980 öncesi dönemde milletin istikbaline pusu kurulduğunda en cesur haliyle karşı durmuştur. Onunla mücadele etmiş olanlar bilirler. Bütün disiplini hayat kitabından okuyarak ve bedel ödeyerek, hayatını iyi tamamlamış bir dava adamıdır.

Fırtınalı yıllarda millete öncülük etmiştir. Muhsin başkan siyasete adım atarken, sözümü Allah’a emanet edeceğim diyen biriydi. Bu onun kabulüydü. Bu sözle siyasete atılan birinin ödediği bedel ağırdır. Muhsin Başkanımız şehit olduğunda bütün millet er kişinin cenazesine el kaldırdı.

Bizler için sadece bir genel başkan değildi. Küçükler için ağabey, büyükler için kardeş ve herkes için her sıkıştığında aklına gelen ilk arayabileceği en vefalı dava arkadaşı idi. Onu bir kardeş olarak özlemle, dava arkadaş olarak da rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

ARHA: BİR ELİNDE BİLGİSAYAR, BİR ELİNDE KUR'AN

Sezin Türkkal'dan sonra konuşan Mustafa Arha'da şunları söyledi:

Muhsin Yazıcıoğlu'nu seviyorum diyebilirsiniz. Bu bir iddiadır, iddialar isbat gerektirir. Muhsin Yazıcıoğlu'nu gerçekten sevenler onun davasına, onun fikrine, onun emanetlerine sahip çıkan, onun yürüdüğü yolda yürüyenlerdir. Ülkemiz üzerinde hain planlar yapan şer odaklarının Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve beraberindeki dava arkadaşlarını planlı bir suikastla şehit ettiğine eminiz. Sadece ispat edemiyoruz. Bunu yapacak olan yüce Türk devleti ve Türk adaletidir. 

Arha, Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir elinde bilgisayar bir elinde Kur'an olan bir nesli Hayal ettiğini Bunun için mücadele ettiğini, sahipleri dışarıda olan hiçbir emperyalist projeyi kabul etmediği için şehit edildiğine değinerek dinleyicilere detaylı bilgiler verdi.

Programın son bölümünde Muhsin Yazıcıoğlu suikastine dair süren dava süreci hakkında BBP eski il başkanı Avukat Şeref Gönenli Bilgi verirken, BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Körfez İlçe Başkanı Bayram kurtaran, Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin ve onunla birlikte siyaset yapan dava arkadaşları ile eski Alperen Ocak başkanlarının duygularını anlattığı proğram, yapılacak yerel seçimlerin vatana ve millete hayırlı olması temennileri ile tamamlandı.
Son Güncelleme: 30.03.2019 21:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37