banner55

Meslek hastalıkları için erken uyarı sistemi hayata geçti

Meslek hastalıkları için erken uyarı sistemi hayata geçti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Temmuz 2018 Salı 13:01
Meslek hastalıkları için erken uyarı sistemi hayata geçti


Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, meslek hastalıklarında erken uyarı sistemi projesini hayata geçirdi. 1 Temmuz itibariyle aktif hale gelen İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi ile, iş yeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarından meslek hastalıkları ve kazalara ilişkin veriler alınmaya başlandı. 

Meslek hastalıkları için erken uyarı sistemi niteliğinde olan bu sistemle meslek hastalıkları açısından riskli olan sektör ve bölgeler ortaya çıkacak, oluşturulacak olan risk haritasıyla iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşın erken önlemler alınabilecek.

KOÇ: EĞİTİMLERİNİ VERİYORUZ

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç şu bilgileri verdi:

İşyeri Bilgi Yönetim Sistemi’ni 1 Temmuz itibariyle aktif hale getirdik ve verilerimizi almaya başladık. Böylece ölçme aşamasında sahaya adımımızı attık. Önümüzdeki süreçte bu verileri anlamlı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaptığımız bu çalışmalarla meslek hastalıklarının önlenmesini hedefliyoruz. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü olarak, meslek hastalıklarının önüne geçmek için kapsamlı bir eylem planı da hazırlıyoruz. Meslek hastalıklarının teşhisinde işyeri hekiminin uzmanlığı çok önemli. Örnek vermek gerekirse; hekimlerimizin birçoğunun Pnömokonyoz (akciğerde toz birikmesi sonucu ortaya çıkan doku reaksiyonu) olgularının erken dönemde tespit edilmesini sağlayacak bir eğitiminin olmadığını görüyoruz. 

Biz, bu eğitimi hekimlerimize veriyoruz. Bu eğitimlerimiz iş yeri hekimlerine aktarılmalıdır. Önümüzdeki dönemde genel müdürlük olarak düzenleyeceğimiz tüm seminer ve panellerde meslek hastalıkları konusuna ayrı bir başlık açacağız.

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Uygulamaya giren sistem geçtiğimiz günlerde düzenlenen İş ve Meslek Hastalıkları Önleme Eylem Planı Çalışma Gurubu Toplantısı'nda da anlatıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız başkanlığında toplanan ve tüm paydaşların katılım sağladığı toplantıda, İş ve Meslek Hastalıkları Önleme Eylem Planı taslağının oluşturulması için tüm tarafların görüşlerinin alınmasını sağlamak amacıyla Çalıştay yapılmasına karar verildi. 


Son Güncelleme: 17.07.2018 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37